Bundesliga

Izgalmakkal hangoltunk a BL-re | Bayern 3-2 Paderborn



A 250. hazai Bundesliga-találkozóját játszotta a Bayern München az Allianz Arenában péntek este, az ellenfél pedig a sereghajtó Paderborn volt.

Bayern 3:2 (1:1) Paderborn

⚽️ Gnabry (25′), Lewandowski (70′, 88′) illetve Srbeny (44′), Michel (75′)

🔴 Bayern: Neuer – Odriozola (Müller, 63′), Hernandez, Alaba, Davies – Thiago, Kimmich, Tolisso (Zirkzee, 87′) – Gnabry, Lewandowski, Coutinho (Coman, 63′) – [később Kimmich hátrább húzódásával ez 3-4-3-má alakult]

🆚 Paderborn: Zingerle – Jans, Strohdiek, Schonlau, Holtmann (Jastrzembski, 30′) – Pröger, Gjasula, Vasiliadis, Antwi-Adjei – Srbeny (Fridjonsson, 81′), Mamba (Michel, 53′)

🔁 Padon végezték: Ulreich, Cuisance, Arp, Dajaku, Mai, Batista-Meier

Hansi Flick átvariált védelemmel készült a kék-fehérek ellen: az eltiltott Pavard és Boateng helyére a bajor mezben először kezdő Alváro Odrizola és Lucas Hernandez került be. Játszott Philippe Coutinho is, Thomas Müller pedig a padon pihent a Chelsea elleni hétközi BL-találkozóra. Az SCP-nél az egykori Bayern-nevelés, Leopold Zingerle állt a kapuban. A mérkőzés előtt gyászszünetet tartottak, amely során a hanaui lövöldözésre emlékeztek.

A játékosok fekete karszalagot viseltek a szerdai merényletre emlékezve.

Első félidő:

A stadion közönsége már a negyedik percben gólt láthatott, amikor is a vendégek egyik csatára, Streli Mamba talált be Manuel Neuer kapujába. Pillanatokkal később azonban az oldalvonali bíró jelezte: lesen állt a német támadó. Ezután egyre nagyobb nyomás alá került a Paderborn tizenhatosa, 25 perc után pedig érkezett a várva várt vezetés: Serge Gnabry lőtt gólt az ellenfél védelmének megingása után. Századik Bundesliga-mérkőzésén ez volt a 41. találata az elefántcsontparti származású támadónak. 1-0!

Serge kiküszködött gólja

A félidő második felében nem igazán jutott el ziccerekig a Bayern, a vendégek játékosának, Dennis Srbeny-nek viszont élete helyzetét sikerült értékesítenie, amikor a kimozduló Neuertől elcsente a labdát, majd a kapu előtt elfekvő Bayern-védők jelenlétében bevágta azt. 1-1!

Srbeny sokkoló találata

Nem sokkal az egyenlítés után felsőlécet talált a Bayern egy Paderborn-védő közbenjárásával. Emellett érdemes volt feljegyezni, hogy a 45 perc alatt egyszer sem szabálytalankodott a hazai csapat.

Második játékrész:

A második negyvenöt perc első helyzete a Paderborn előtt adódott az izgő-mozgó Mamba révén, viszont ezután már a Bayern hajtotta az Allianz népét: Lewandowski két nagy ziccerénél Zingerle védett nagy bravúrral. Az ezt követő percek is a bajorok próbálkozásairól szóltak.

Húsz perccel a vége előtt egy vendégeknél történt egyéni hiba után csillapította az aggodalmakat lengyel klasszisunk, Robert Lewandowski, aki 24. találatát lőve váltotta gólra Gnabry beadását. 2-1!

Lewa gurítása

Nem sokkal később azonban újra hidegzuhanyt engedett a Pader’ a Münchenre: létszámfölényben rohantak Neuer kapujára a fekete mezben játszó fiatalok, az akció végén pedig Jastrzembski tüzelt, akinek lövését még védte Manu, a kipattanó azonban Michel elé pattant, aki nem kegyelmezett az éllovasnak. 2-2!

Michel is feliratkozott a góllövők listájára

Ha még nem volt elég az izgalmakból, jött Lewandowski, aki újabb találatával mattolta a Paderbornt és nagy nehézségek után, de megnyerte a meccset a Bayernnek. Az assziszt jegyzője ismételten Gnabry volt. 3-2!

A három pontot érő polák gól

Következő mérkőzés:

A Chelsea ellen kedden, este kilenctől a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonása.

Izgalmakkal hangoltunk a BL-re | Bayern 3-2 Paderborn
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top