A 23. játéknap nyitómérkőzésén aligha rendezhetnének egyértelműbb párosítást a Bundesligában, ugyanis a bajnokság éllovasa, azaz a Rekordbajnok fogadja saját közönsége előtt a 22 meccsen 16 ponttal sereghajtó Paderborn csapatát. Ez lesz a bajorok 250. bajnokija az Arénában, ahol 19 pénteki mérkőzésen még veretlen a csapat. 



Hansi Flick együttesének az első hely megtartása mellett azért is fontos a mérkőzés, mert ez lesz a Chelsea elleni BL-nyolcaddöntő főpróbája. Az edző kiemelte, hogy lépésről lépésre haladva most csakis a Paderborn elleni mérkőzésre koncentrálnak. Az őszi meccs alapján ez nem is árthat – bár akkor még Niko Kovac volt az edző, idegenben, egy izgalmas véghajrájú mérkőzésen a Bayern csak 3-2-re tudott győzni. Hazai pályán, az új edzővel  és a mutatott játék képe mellett természetesen más kilátásokra számíthatunk.

Steffen Baumgart együttese nem a leggyengébb formában lévő csapat a Bundesligában, főleg idegenben – a legutóbbi 5 vendégmeccsükön két-két győzelem és döntetlen mellett csak egyszer, Mönchengladbachban szenvedtek vereséget. Figyelemreméltó, hogy két hete Gelsenkirchenben, november végén pedig Dortmundban mentettek pontot, Freiburgban és Brémában pedig a három pontot is begyűjtötték. Mindenesetre biztosan nem bánkódnak majd, ha megússzák egy enyhe vereséggel az Allianz Arénéban.



A Bayernnél Boateng és Pavard eltiltás miatt nem léphetnek pályára, rajtuk kívül a még mindig csak futóedzést abszolváló Javi, a bokasérülést szenvedett Perisic és a rehabilitációs gyakorlatokat, de már kocogást is teljesíteni képes Süle sem bevethető. Állítólag Goretzka játéka is kérdéses, ugyanis nem szállt fel a csapathotelba tartó Bayern-buszra. Flick azonban beharangozta, hogy Odriozola debütálni fog a Bayern kezdőjében. Kérdés, hogy a pályára küldött csapatot a Chelsea elleni meccsre készíti fel az edző, vagy tartalékolja a legjobbakat.

👥 Előzetes kezdőcsapatok a BILD szerint

Bayern:  Neuer – Odriozola, Alaba, Hernandez, Davies – Kimmich – T. Müller, Thiago – Gnabry, Coman – Lewandowski

Paderborn: Zingerle – Jans, Strohdiek, Schonlau, Holtmann – Gjasula, Vasiliadis – Pröger, Srbeny, Antwi-Adjei – Mamba

💬 Nyilatkozatok

Hansi Flick: A Paderborn a saját tudása alatt teljesít. Focizni akarnak, ez különbözteti meg őket sok csapattól a Bundesligában. Figyelemreméltó, amit Steffen Baumgart tett a csapatával. Elől nagyon gyors játékosaik vannak. Meglátjuk, hogyan tudjuk a pályán érvényesíteni a saját kvalitásainkat. Az odavágón láttuk, milyen gyorsan tudnak váltani, ha a gyors játékosaik játékba kerülnek.

Steffen Baumgart: Az eredménytől függetlenül az a célunk, hogy jó teljesítményt nyújtsunk és a saját játékunkat játsszuk, aztán meglátjuk mi lesz belőle. Olyan csapat ellen játszunk, amely a világ legjobbjai közé tartozik. Sokat kell futnunk, ha pontot akarunk szerezni. Ha minden normálisan alakul, akkor monoklival végezzük, ha pedig jól megy, a srácok mindent megtesznek, hogy talpon maradjanak.

A mérkőzést vasárnap, 15:30-as kezdettel a Sport2 közvetíti élőben.

 

A sereghajtóval melegíthetünk be a Chelseare | Előzetes: Bayern – Paderborn
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top