Az első a második ellen, a címvédő a legvérmesebb kihívó ellen, a rekordbajnok a liga legfiatalabb csapata ellen – egyszóval: Bayern München a Lipcse ellen. Lássuk, mit tudhatunk az összecsapásról a vasárnap hat órai kezdés előtt…



A csapatokról

A több fordulót is a Bundesliga élén töltő Lipcse csapnivalóan kezdte a 2020-as esztendőt, hiszen idén három bajnoki meccsen mindössze négy pontot hoztak össze, a Német kupában pedig a Frankfurttól szenvedtek el egy kiesést jelentő 3-1-es vereséget. A ligában a legutóbbi mérkőzésükön a Borussia Mönchengladbach ellen értek el egy győzelemnek felérő döntetlent, miután 2-0-ás gladbach-i vezetésről álltak fel és hoztak össze egy pontot.

Az átigazolási piacon már sokkal pozitívabb heteket zárt a Lipcse, miután szerződtette Európa egyik legtehetségesebb fiatal támadóját, a 21 esztendős Dani Olmót (30 millió euróért), aki már két meccsen is beállt csereként, a Frankfurt elleni kupameccs alkalmával pedig gólt is szerzett. Hogy a védelmet is mélyítsék, a Manchester City-től kölcsönvették a spanyol balhátvédet, Angelinót, aki azon a bizonyos DFB-kupa-meccsen Olmo találatát készítette elő.

Hogy ne legyen azonban teljes a lipcsei öröm, a két sérült középhátvéd, Orbán Willi és Ibrahima Konaté pótlásának érdekében igazolni kívánt Robin Koch végül nem szerződött a Bikákhoz, miután klubja, a Freiburg nem fogadta el a játékosért ajánlott 20 millió eurót. Ez azért is eshet zokon a Lipcsének, mert a rendíkvüli teherbírásnak kitett Dayot Upamecano fizikailag már nagyon nehezen bírja a találkozókat és jelenleg ő a keret egyetlen megbízható középhátvédje.

Képtalálatok a következőre: dani olmo leipzig

A két spanyol jól kezdte lipcsei karrierjét, ám az első átélt győzelmük egyelőre elmaradt.

Az elől kiválóan működő, Julian Nagelsmann által beprogramozott gépezet fő motorja a Werner-Sabitzer-Nkunku hármas. Míg Nkunku a középpálya minden részén bevethető, addig Sabitzer némileg előrébb tolva, Werner pedig középcsatárként kap szerepet a cseh Patrick Schick mellett. Az utóbbi, Romától kölcsönvett támadó Wernerrel egész jó párost alkot és már 5 gólt szerzett is a szezonban, annak ellenére, hogy csak 11 találkozón lépett pályára. A fentébb említett Christopher Nkunku pedig valósággal berobbant a német első osztályba: a 20 forduló során már 13 találatban volt része (4 gól, 9 assziszt).

A Lipcse húzóembere viszont idén is Timo Werner, aki minden sorozatot figyelembe véve már 25 gólnál és 10 gólpassznál jár és úgy tűnik, méltó ellenfele lesz a Bayern klasszisának, Robert Lewandowskinak a gólkirályi címért folytatott harcban. Hogy ki szerez több gólt a májusi véghajráig, még mindig nyitott kérdés. Az viszont vasárnap este már megválaszolt lesz, hogy vajon a vendégek magyar hálőre, Gulácsi Péter ismét klasszis oldalát mutatja-e a bajorok ellen – ahogy ezt már megszoktuk.

Képtalálatok a következőre: gulacsis save bayern

A legutóbbi, 1-1-re végződött őszi bajnokin mindkét kapus remekelt.



A Bayern már 16 gólt rúgott ebben a naptári évben. Ebből Robert Lewandowski ötöt vállalt, a sorozatban négy meccsen is gólt szerző Thomas Müller pedig a lengyelhez hasonlóan kiváló formában kezdte a szezon második felét. Lucas Hernandez teljes felépülése után a másik francia, a Tottenham elleni BL-csoportmeccsen megsérült Kingsley Coman is közel a keretbe kerüléshez. Javi Martínez, Niklas Süle és a múlt héten megsérült Ivan Perisic egyelőre nem tudja vállalni a játékot.

Ami biztos – már, ha az eddigi Bayern Lipcse elleni összecsapásain lejegyzett statisztikáknak lehet hinni – a Lipcse nem fogja megúszni piros lap nélkül. Eddig mindhárom Allianzban találkozó során a meccs végére megfogyatkozott a piros-fehér gárda, sőt, pontszerzésben még egyáltalán nem volt részük a Rekordbajnok otthonában.

Nyilatkozatok

Hansi Flick: „A Lipcse megmutatta már ebben a szezonban, hogy minőségben mit is képviselnek. Különösen a támadószekciójukban. Nagyon ügyes játékosaik vannak ebben a harmadban, akik jól működnek együtt a másikkal és egyénileg is jól szereplnek, valamint egy-az-egy elleni szituációkban sokszor kerekednek felül. Biztosan szerencsét próbálnak majd elől. Ha teret hagyunk nekik, roppant nagy erővel dolgozhatnak az utolsó harmadban.”

Julian Nagelsmann: „A Bayern München visszatért a régi énéhez. Felelősségteljesen védekeznek és bátrak a labdával szemben is. Hihetetlenül aggresszív csapat és nyomást helyeznek az ellenfélre, hibára kényszerítenek. 100 %-os teljesítmény kell tőlünk vasárnap és az sem elég a legtöbbször, szóval reméljük, a Bayern sem a legjobb napját fogja majd ki.”

FC Bayern host RB Leipzig at the Allianz Arena in a top-of-the-table clash on Bundesliga Matchday 21.

A 21. fordulóban a 23. találatát szerezheti polák gólgépünk.

Hiányzók

Bayern: Javi Martinez, Ivan Perisic, Niklas Süle

Lipcse: Kevin Kampl, Orbán Willi, Ibrahima Konaté

Előzetes kezdőcsapatok

Bayern: Neuer – Pavard, Boateng, Alaba, Davies – Kimmich, Thiago – Müller, Goretzka, Gnabry – Lewandowski

Lipcse: Gulácsi – Mukiele, Klostermann, Upamecano, Halstenberg – Laimer, Adams – Sabitzer, Nkunku, Werner – Schick

A találkozót a Sport 2 cstornáján követhetitek, 18:00-ás kezdő sípszóval!

Terítéken az első idei rangadó | Előzetes: Bayern – Lipcse
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top