Német Kupa

„A kupában a továbbjutás számít; Beszélni kell a hibákról” | Reakciók: FCB 4-3 TSG



A Hoffenheim elleni izzadós végjátékra végződő győztes kupanyolcaddöntő reakciói. 



🔴 Hansi Flick: A kupában a továbbjutás számít, ezért örülök. Az első félidővel nagyon elégedett voltam. Kétségtelenül hátrányba kerültünk, de gyorsan visszajöttünk a játékba és alig hagytuk az ellenfelet a kapu elé érkezni. Viszont az a stílus, ahogyan a második félidőben részben játszottunk, nem volt annyira jó. Az 55. perctől észleltük, hogy a csapat kissé visszavett. Nem volt már meg bennünk az az intenzitás, amelyre szükségünk van a játékunkhoz, nem nyomtunk olyan jól. A Hoffenheim ekkor jobban ki tudta használni a saját kvalitásait, mi pedig túl sokat engedtünk. Gratulálok a Hoffenheimnek is, remekül csinálták. Elértük a célunkat. A mérkőzést feldolgozzuk és átbeszéljük.

▪ A csapat támogatásáról: Az embernek a markában kell tartania a csapatot. Remek kvalitásaink vannak a keretben, valamelyest változtattunk a filozófián is. Magasan presszingelünk, bátran megyünk előre védekezni, ugyanis ekkor már nem vagyunk annyira messze az ellenfél kapujától. Az utolsó harmadban is remek kvalitásaink vannak. Jó az edzői stábom is. Csapatként egyszerűen szép sikereket elérni.

▪ Müllerről és az EB-esélyeiről: Nagyon régóta ismerem Thomast. Nekünk edzőknek ő egy nagyon fontos személy. Hogy van-e esélye az EB-re, azt Joginak kell eldöntenie. Figyelni fogja őt és átgondolja, hogy vigye-e. Elég ideje van rá.

▪ A Lipcse elleni meccsről: Ez egy ébresztő volt számunkra. Mainzban is visszakapcsoltunk a második félidőre, nem annyira voltunk játékban. Vasárnap a csapatban mindenkinek 90 percen keresztül jó teljesítményt kell nyújtania.




🔴 Serge Gnabry: Büszkék vagyunk, hogy továbbjutottunk, mindazonáltal tudjuk azt is, hogy másképp kellett volna védekeznünk. Támadólag mindannyian élveztük a játékot, sok lehetőséget dolgoztunk ki és gólokat lőttünk, mérkőzésenként három-négy találatot szerzünk. A második félidőben viszont túl sok könnyed labdavesztésünk volt és kevésbé voltunk koncentráltak. Visszavettünk, ezáltal a Hoffenheim is visszajöhetett a mérkőzésbe. Beszélni kell a hibákról. Tudjuk, hogy másképp is játszattunk volna a végén.

🔴 David Alaba: A második félidőben már nem a saját játékunkat játszottuk, a Hoffenheimnek pedig megvolt a kvalitása, hogy izgalmassá tegyék a végét. Vasárnap a Leipzig ellen biztos, hogy egy intenzív és izgalmas mérkőzést fogunk játszani.

🆚 Alfred Scheuder, a Hoffenheim edzője: Gratulálok az FC Bayernnek és Hansi Flicknek, megérdemelten mentek tovább. Természetesen bosszankodunk – a korai vezetés után egy kicsit hiányzott belőlünk a bátorság. Az első félidőben a Bayern összességében nagyon erős volt. A másodikban mi is megmutattuk, hogy mit tudunk – az akkor mutatott teljesítménnyel elégedett vagyok, az eredménnyel viszont nem.

🆚 Sebastian Rudy, a Hoffenheim játékosa: A második félidőben jól játszottunk és voltak jó helyzeteink, már korábban is felhozhattuk volna az állást. A végén csak három percünk maradt, ami sajnos nem volt elegendő a döntetlenhez. Az első félidő nem volt jó, sokat hibáztunk, végül pedig ezért is veszítettük el a mérkőzést.

„A kupában a továbbjutás számít; Beszélni kell a hibákról” | Reakciók: FCB 4-3 TSG
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top