Német Kupa

Szorosan, de továbbjutottunk a jól küzdő Hoffenheim ellen a kupában | FCB 4-3 TSG



A Bayern egy remek első félidőt és sok helyzet kihagyását követően a másodikban visszább vett a tempóból és az utolsó 10-20 percben majdnem eltékozolta a két, illetve háromgólos előnyét a jók küzdő, sok helyzetet kidolgozó Hoffenheim csapatával szemben. A bajorok összességében megérdemelten jutottak be a Német kupa legjobb nyolc csapata közé.




Bayern 4-3 (3-1) Hoffenheim

⚽ Hübner (12′ ög) Müller (20′), Lewandowski (36′, 80′) ill. Boateng (8′ ög),

🔴 Bayern: Neuer – Pavard, Boateng (83. Odriozola), Alaba, Davies – Kimmich, Tolisso – Gnabry, Müller (81. Cuisance), Coutinho – Lewandowski (81. Zirkzee)

🔄 Padon végezték: Ulreich, Thiago, Dajaku, Goretzka, Hernández, Batista-Meier

🆚 Hoffenheim: Pentke – Kaderábek, Akpoguma, Hübner, Zuber – Rudy, Grillitsch (71. Ribeiro), Nordtveit – Bebou (61. Dabbur), Bruun Larsen (71. Baumgartner) – Kramaric

Első félidő

Az első helyzet a kezdőbe tűzött Coutinho nevéhez fűződött, aki a harmadik percben középtávolról célozta meg a kaput, de kísérlete mellé ment – a másodikból Lewa révén jött is a bajorok vezetőgólja, ezt Müller  leshelyzete miatt érvénytelenítette a játékvezető. Az egyik ellenakciót követően viszont a vendégek megszerezték a vezetést. A támadás előtt Coutinhotól vették el a labdát, amely végül Boatengről pattant Neuer kapujába. 1-0 oda.

A vendégek reménye itt még élt.

Nem sokáig tartott a falusiak öröme, Davies beadására Müller érkezett, majd a kapu előterében Hübnerről pattant be a játékszer. 1-1.

Egy kis szerencsével, de korán jött a Bayern egyenlítése

Nyolc perccel később jött az újabb találat, David Alaba beadását Müller ezt már egymaga értékesítette. 2-1.

A vezetőgólt már hivatalosan is Müllernek lehetett adni.

A gól után felélénkült a Német kupa címvédője, szalagon dolgozták ki a veszélyesebbnél veszélyesebb helyzeteket, Robert helyzete után Gnabry előtt rövid időn belül három veszélyes lehetőség is adódott. A következő találatot azonban Lewa vitte be, aki a 36. percben a negyedik 2020-as meccsén is betalált. 3-1.

Lewandowski sem maradhat ki a szórásból, ezúttal a spori szerint is szabályos gólt szerzett

Az első félidőben a vendégek „véletlen” vezetésén kívül a Bayern végig dominálta a mérkőzést és ellenfelét, a bajorok megérdemelten mentek kétgólos pihenőre. A végén Pavardnak is volt egy éles szögből érkező veszélyes próbákozása.



Második játékrész

Változatlan felállásban jöttek ki a csapatok a második negyvenöt percre – Gnabry három perc után megszerezhette volna az újabb gólt, kettővel később Lewandowski fejelt veszélyesen, ezt követően pedig Müller Coutinho álompasszát löbbölte nem sokkal fölé. Maradt tehát a bajor uralom, de a kihagyott helyzetek majdnem megbosszulták magukat: Az 57. percben dolgozhatott volna le hátrányán a Hoffenheim, a többször is megpattanó labda azonban ezúttal nem be, hanem a kapu mellé vágódött. A Bayern egy ideig visszavett a tempóból, már ami a veszélyes helyzetek számát illeti, a mezőnyben továbbra sem sok esélyt adott a kékeknek. Egészen a 70. percig: Neuernek a semmiből kellett óriásit védenie, pillanatokkal később pedig csak Hübner kezezése miatt nem adták meg a vendégek gólját, a 75.-ben sem rajtunk múlt az újabb szépítő találat, Baumgartner szép szóló után lőtt fölé. A 80. percben végül jött Lewa, aki Kimmich fejeséből megszerezte a Bayern negyedik találatát, megnyutatva ezzel egy kicsit a kedélyeket.

Szükség volt a negyedik gólra.

A gól után Lewandowskit és Müllert két rég látott fiatal, Zirkzee és Cuisance váltotta, a holland tini majdnem fél perc alatt be is talált, egy labdaszerzést követően vette célba a Hofi kapuját. Két perccel később azonban jött a vendégek mondhatni megérdemelt kozmetikázása, Dabbur szépített.

Második gólját kapta otthon a Rekordbajnok.

Csereként beállt a télen érkező Odriozola is, de a 91. percben a Hoffenheim szerzett újabb gólt, a Bayern már a harmadik ellentalálatát kapta az Allianz Arénában – Pavard szerencsétlen labdaérintése után a kapufáról Dabbur elé került a labda, aki nem hibázott. 4-3.

A meccs utolsó találata, amely a meccs végén hidegzuhanyként érintette a münchenieket.

A simának tűnő mérkőzés így az utolsó másodpercig izgalmas maradt, de Hansi Flick együttese megérdemelten jutott a legjobb nyolc közé.

Következő mérkőzését vasárnap otthon, a bajnoki második Lipcse ellen játssza a listavezető.

Statisztika



Szorosan, de továbbjutottunk a jól küzdő Hoffenheim ellen a kupában | FCB 4-3 TSG
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top