Német Kupa

Flick: Az a hivatásom, hogy edző legyek, hogy játékosokkal dolgozzak



Hansi a szerda esti, Hoffenheim elleni hazai német kupameccs előtt válaszolt a sajtó kérdéseire.


Perisic sérüléséről: Eleinte azt hittük, hogy nem annyira súlyos, de megrepedt a külső bokája, amit csavarral kellett rögzíteni. Ez azt jelenti, hogy négy hét gyógyulási időre és az ezt követő rehahabilitációs időre van szüksége. Sokként ér minket, mert a dinamikája nagyon jó hatással volt ránk.

A csapat kvalitásáról: A csapat képes három-négy héten keresztül, folyamatosan így játszani. Megvan a kvalitásunk és a fizikális feltételünk ahhoz, hogy az angol hetekben is ilyen teljesítményt nyújtsunk.

A Hoffenheimes sportigazgató- múltjáról: Mindig különleges dolog egy excsapat ellen játszani, de most itt vagyok az FC Bayernnél és a teljes energiámat erre helyezem, be akarunk jutni a következő fordulóba. (…) Nem volt egyszerű időszak. De nem is akartam volna kihagyni, mert fontos volt a fejlődésem szempontjából. Most itt vagyok, a pályán, és ez nagyon-nagyon tetszik. Az a hivatásom, hogy edző legyek, hogy játékosokkal dolgozzak.

Herbert Hainer dicséretéről: Természetesen örülök neki, de tudom azt is, hogy az FC Bayernnél hétről hétre változhat a helyzet. Örülök az ilyen kijelentéseknek, de ez jelenleg nem téma számomra – ha a Bayern győz, nyugalom uralkodik és ez optimális feltétel egy szép jövőhöz. Ezért természetesen eredményesen akarunk játszani. Fontos, hogy az első három meccs teljesítményét hívjuk elő. Óriási kvalitás rejlik a csapatunkban, de csak akkor, ha mindenki 100 százalékot nyújt. Akkor nehéz minket megverni.

Alfred Schreuderről, a Hoffenheim edzőjéről: Nagyon jól végzi a dolgát, ami Julian Nagelsmann távozása után nem volt egyszerű feladat. Ismerem őt, dolgoztam is vele, örülök, hogy ilyen sikeres.

Thiagoról: Mindig is kiemelkedőnek tartottam őt, most viszont szerencsére gólokat is szerez. Képes a hatos és a nyolcas poszton is játszani. A szezon előtt elmondta, hogy képes öt gólt szerezni.



A nyomásról: Úgy készülünk fel, mint a Bajnokok Ligájára, az edzői stábom mindent amit tud, megpróbál megadni a játékosoknak, ez a feladatunk. A pályán viszont a csapatnak kell a kezébe venni az irányítást. A legjobb csapatot kell pályára küldenünk, tovább akarunk jutni, egészen Berlinig.

Gnabryról: Serge topfitt. Jól jött volna neki, ha az edzőtábor első hetét végig tudta volna dolgozni velünk. Ott volt már a Hertha elleni meccsen is, de akkor még nem volt 100 százalékos, most viszont az.

Hernandezről: Lucas megtette a következő lépést és ott lesz a holnapi keretben, de ez nem jelenti azt, hogy játszani is fog. Ott tart, ahol akarjuk, hogy tartson. Fontos, hogy velünk van. Ha lehetőség adódik, meg is kapja a lehetőségét, hiszen szüksége van a játékra.

Comanról: Feltételezzük, hogy Kingsley vasárnap ismét ott lehet a keretben. Gratuláció mindenkinek, hogy ilyen gyorsan ment. A csapatedzést kompletten végigcsinálta és a párharcoktól sem riadt vissza.

A védekezés és támadás közötti balanszról: A papír szerint a védekezés a védők dolga. De a csapatsporthoz a támadás és a védekezés is hozzátartozik. Jó biztosaink vannak és remekül végzik a dolgukat – elégedett vagyok, hogy ilyen kevés gólt kaptunk. A Mainz ellenit is le kellett volna védekezni. De dolgozunk rajta… Jó, hogy mindig vannak olyan dolgok, amelyekben fejlődhetünk.

A munkába vetett öröméről: Nagy örömet jelent számomra, az összes többi viszont nem az én kezemben van. Remek csapat dolgozik mellettem, ehhez pedig társul a csapat minősge. Óriási örömöt jelent és még korántsem vagyok fáradt.



Flick: Az a hivatásom, hogy edző legyek, hogy játékosokkal dolgozzak
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top