elemzés

A Flick-rendszer kulcsjátékosa: MüllerAz utóbbi két hónap eredményeképpen a Bayern közel áll ahhoz, hogy átvegye a vezetést a Bundesligában – ebben pedig az egyik legnagyobb szerepet Thomas Müller játszotta, aki Flick irányítása alatt újra vezéregyéniséggé és kulcsszereplővé vállt Münchenben. A Bundesliga.de elemzését olvashatjátok:

Müller a hétvégi, Schalke elleni kiütéses győzelemben is kivetette a maga részét, sőt, mérföldkőhöz is ért: megszerezte pályafutása 100. gólját az Allianz Arénában. S figyelmbe véve azt, hogy ez a jelenlegi keretből eddig csak Lewandowskinak sikerült, elkönyvelhetjük, hogy Thomas még most is képes magas szinten futballozni.

Egy gól egy meccsen nyilván nem kiemelkedő teljesítmény, de arra pont elég, hogy felhívja figyelmünket a 30 éves klubszimbólum bombaformájára Flick irányítása alatt: Müller a 9 bajnoki mérkőzésen 11 gólban volt benne, egészen pontosan 4 gólt és 7 asszisztot jegyzett. Csak összehasonlításképpen, Lewa ezen időszak alatt csak (!) 9 találatból vette ki a részét (7 gól, 2 gólpassz).

“Kiválló taktikai érzékkel rendelkezik, nagyon fontos a pályán – ő az edző jobbkeze. Vezéregyéniség, Thomas egy olyan spíler, aki bármelyik csapatban megállná a helyét” – nyilatkozta Flick róla. Hansi szavai a Schalke elleni mérkőzést is nagyon jól tükrözik: Müller 29 sprintet teljesített, több, mint 11 kilométert futott, a gólja mellett 6 beadás, 9 szerelés és 2 kapura lövés is a nevéhez fűződik.

De mi változott Kovac távozása óta?

Az, hogy Müller újra a saját stílusát játszhatja: “Találj területet és robbanj be” mottó alatt. A Lewával való összhang újra a régi, amely létfontosságú szerepet játszik évek óta a bajor gólok szerzésében. “Nagyon jól megértjük egymást a pályán, ez pedig azért van, mert sokat beszélgetünk egymással” – tette hozzá a lengyel.

Müller tavaly még így nyilatkozott: “Lehet, hogy most már nem leszek akkora gólzsák, nagyobb felelősséget szeretnék vállalni az egész csapat számára a gólpasszokkal is. Az igaz, hogy továbbra is megpróbálok gólokat szerezni, de ha abban kell döntenem, hogy berobbanjak a tizenhatoson belül vagy inkább kívül maradjak és megakadályozzam az ellentámadásokat, lehet, hogy inkább az utóbbit választanám. Számomra nem az a legfontosabb, hogy én vezessem a góllövőlistát.”

Jelenlegi 12 asszisztjával Müllernek van a legtöbb gólpassza a 2019/20-as szezonban. Az biztos tehát, hogy a Bayern klubikonja és üdvöskéje még mindig képes világklasszis módon játszani. Ezt viszont leginkább a csapaton belüli – és a külső körülmények befolyásolják.

Képtalálat a következőre: „muller flick”

A Flick-rendszer kulcsjátékosa: Müller
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top