Interjúk és nyilatkozatok

Rafinha: Egy győztes vagyok, mindent megnyerek!



Rafinha nyolc év alatt 266 tétmérkőzést játszott és 18 címet, többek között Bajnokok Ligáját nyert a Bayernnel. A klub egykori, a Flamengo jelenlegi jobbhátvédje meglátogatta Münchenben korábbi csapattársait és a helyszínen tekinti meg két egykori csapatának összecsapását az Allianz Arénában.


Rafa, isten hozott ismét a Bayernnél. Milyen érzés a tavaly nyári búcsúd óta ismét itt lenni Münchenben?

Nehéz, sok szép emlék merül fel bennem. Rengeteg szép pillanatot éltem át a nyolc év alatt és sok címet szereztem. Nagyon örülök, hogy ismét itt lehetek, ez nekem a második otthonom!

Találkoztál már az egykori kollégáiddal?

Igen, továbbra is mindenkivel tartom a kapcsolatot. Mindig sokat mókáztunk az öltözőben, mindig jó volt a hangulat. És ahogy látom, most is nagyon jó, ami szuper dolog.

Továbbra is rendszeresen követed a Bayern meccseit?

Természetesen, minden szombaton nézem a Bundesligát. Az időeltolódás miatt nálunk már fél 11-kor megy a meccs. Brazíliában mindig este játszunk, ezért tudom nézni, de nem csak a Bayern meccseit követem, hanem az összes többit is a ligában. De különösen a Bayernt, hiszen ez az én klubom.

Szombaton a két korábbi csapatod játszik topmérkőzést. Hol fogod nézni a találkozót?

Természetesen a stadionban leszek. Mindkét csapatban játszottam, öt és fél évet a Schalkéban, nyolcat a Bayernben töltöttem. Örülök, hogy ismét az Allianz Arénába mehetek, üdvözölhetem a Bayern szurkolóit és szoríthatok azérthogy, hogy a három pont Münchenben maradjon.



A Bayern a legutóbbi 19 Schalke elleni tétmeccséből egyet sem veszített el. Egyértelmű, hogy ki a favorit?

A Bayern mindig favorit, a Bayernnek minden meccset meg kell nyernie. De a Schalke is egy nagy klub és ez mindig egy topmérkőzésnek számított. Ha megnyered ezt a meccset, megnő az önbizalmad a következőre. Remélem folytatódik és 20 meccsesre bővül ez a sorozat.

A Hertha elleni győzelmével a Bayern jól kezdte a tavaszt, de még négy pont hátránya van az első helyhez képest. Hiszel a korábbi csapattársaid hajtóvadászatában, mint tavaly ilyenkor?

Természetesen. Ez egy nagyon jó start volt – 4:0 Berlinben, azt hiszem ennél jobban nem is lehetne kezdeni. Nagyon jó jel volt a Bundesliga számára és remélem, hogy a Bayern hamarosan visszaveszi az első helyezést. Mindenki tudja: Ha a Bayern elkezd nyerni, akkor nehéz nekik megálljt parancsolni.

A Bayernnel való Bajnokok Ligája győzelem mellett novemberben megnyerted a Libertadores kupát is a Flamengoval – ezzel olyan társaságba kerültél, mint Neymar, Ronaldinho vagy Cafu, akiknek ez szintén sikerült. Mennyire vagy büszke emiatt?

Sokat jelent nekem, hogy ilyen nagy játékosokkal említenek egy mondatban. Az itteni srácok mondták: „Rafa, Európában mindent megnyertél, most elmész Dél-Amerikába és ott is minden a tiéd lesz.” Ez jól esik. Rövid időn belül, öt hónap alatt mindent megnyertem. A brazil bajnokságot, ami szintén nagyon nehéz, illetve a Libertadores kupát. A Flamengonak ez majd’ 40 éve nem sikerült. Egy győztes vagyok, mindent megnyerek! (nevet) És örülök is neki.

Rafinha: Egy győztes vagyok, mindent megnyerek!
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top