Bundesliga

Flick: Elvárom a csapattól, hogy tudják: ők topjátékosok



Hansi a Schalke elleni szombati hazai bajnoki előtt állt a sajtó rendelkezésére.


A Schalkéról: Jól játszottak a Gladbach ellen és a támadóik is magasan presszingeltek, s végül megérdemelten győztek. Nehéz meccs lesz, megpróbálnak nyomást kifejteni ránk. De jól felkészültünk és tudjuk mi vár ránk.

Odriozola esetles játékáról: Jó benyomást keltett – ő egy támadó védő, aki a gyorsaságát teszi hozzá a játékhoz, mozgékony és jó beadásokkal operál. A játékát az utolsó pillanatokig nyitva hagyom.

Lucas Hernandez: Lucas jól halad és a teljes edzést abszolválta. Meg kell figyelnünk, hogy reagál a bokája a teljes terhelésre, egyelőre elégedett vagyok.

A további transzferekről: Az edzőtáborban teljesen másképp nézett ki a dolog, de most vannak opcióim, elégedett vagyok az új igazolással. De amíg tart az átigazolási időszak, még történhetnek dolgok. Egyelőre kivárunk.

Az átigazolási kérelmeiről: Nem tudom, hogy az igazolás összefügg-e az én kívánságommal. Itt nem arról van szó, hogy az én kívánságaimat teljesítsék, de nyilván most egyel több opció áll a rendelkezésünkre. Itt az a lényeg, hogy a csapatnak van több lehetősége. Azért is akartunk egy szélsővédőt, hogy középre is egyel több opciónk legyen.

Az átlagéletkor csökkenéséről: Azt hiszem, hogy nem kell mindig várni, hanem nyugodtan el lehet gondolkodni azon, hogy egy fiatal játékost korábban is bevessen az ember. Nekünk is volt egy 16 éves játékosunk az edzőtáborban. Bright Arrey-Mbi nagyon tetszett. Több tényező is szerepet játszik, de a párharcoknál és a labdával való nyomás során remekül oldotta meg a feladatait.

Kimmichről: Kimmich egy mintaprofi, mindent kiad magából és mindig tanulni akar. Ez a karakteresség nagyon tetszik. Szombaton kezdeni fog, de hogy melyik pozícióban, azt a kérdést egyelőre nyitva hagyom.

A konkurenciáról: Magunkra kell koncentrálnunk és meccsről meccsre jól kell teljesítenünk – nem szabad a konkurenciát figyelni. Természetesen ők is végrehajtottak dolgokat és bajnokok akarnak lenni, de nekünk arra kell berendezkednünk, hogy minden meccsen a saját teljesítményünket nyújtsuk. Akkor, csakúgy mint az elmúlt években, csak a miénk lehet a bajnokság.

A Hertha elleni első félidőről: Nem egészen voltam vele elégedett, de újra ritmusba kellett kerülnünk. Egy kicsit hiányzott a tempó. Ami meglepett, hogy a csapatnak csak egy gólra volt szüksége. Elvárom tőlük, hogy tudatában legyenek annak, hogy topjátékosok és mindenki képes bejátszani magát a csapatba. Manu szenzációsan védett – nem kaptunk gólt és a védelemben is jól dolgoztunk össze.

Neuerről és a Schalke elleni meccet eltiltás miatt kihagyó Nübelről: Manu egy világklasszis és tudja hogyan kezelje a dolgokat. Nem aggódom miatta. Van elég játékosom, ezért nem figyelek Nübelre vagy Schubertre a Schalkénál.

Haalandról: Lenyűgöző volt a debütálása, ez mellette szól. Sajnos nem láttam élőben – Salzburgban is bizonyította a kvalitásait. Remek rajtot vett Dortmundban.

Emre Can: Nagyon régóta ismerem őt. Egy topjátékos, akinek kiemelkedő karrierje van. Megvannak a kvalitásai, hogy bármelyik Bundesliga csapatban játsszon.



Flick: Elvárom a csapattól, hogy tudják: ők topjátékosok
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top