Bundesliga

Flick: A csapat feltüzelt, eredményeket akar elérni – elégedettek vagyunk Cuisance-szal



Hansi Flick a Hertha elleni évnyitó mérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatót.



A meccsről és a személyi helyzetről: Várjuk a szezon második felét. Berlinben nehéz feladat vár ránk, a csapatuk nagyon jól védekezik, gyors kontrákkal próbálkoznak. A személyi helyzetet illetően valamelyest csillapodtak a dolgok: Robert Lewandowski ismét rendelkezésünkre áll. Serge Gnabry is – új hajjal – bevethető.

A bajnoki versenyről: Megvan a kvalitásunk a bajnoki címhez – a Bayern tavaly, Niko irányításával is bizonyította, hogy képes ledolgozni a hátrányt. Viszont meccsről meccsre kell gondolkoznunk. A felkészülési időszak elég rövid volt, hiányzott pár játékos. A Hertha ellen pontot kell tennünk a teljesítményünkre, nincs kifogás. A Lipcse négy pont előnyben van és a Gladbach is előttünk áll – először el kell végeznünk a feladatunkat, aztán majd meglátjuk mi lesz a többiekkel. A csapat tüzes, eredményeket akar elérni.

Az ellenfélről: Minden csapat, amely a Bayern ellen mérkőzik, egy lapáttal rátesz a teljesítményére. Jürgen is felfogja tüzelni a csapatát, képes erre. Viszont érvényesíteni akarjuk a saját játékunkat, sok helyzetet akarunk kreálni, korán meg akarjuk szerezni a góljainkat. Világos, hogy egy-két dolog még nem annyira működik, de a csapat tudja mire kell figyelniük, elég tapasztaltak ahhoz, hogy véghez is vigyék ezeket. Ezenfelül boldog vagyok amiatt is, hogy egyelőre még nem szerda-szombat ritmusban játszunk.

Lewandowskiról: Robert közel 100 százalékos – nagyon keményen dolgozott, jó állapotban van és nincsenek fájdalmai. Coutinho csapattal való összjátéka egyre jobb, a fegyelmezetten védekező ellenfelek ellen fontos, hogy visszább tudjunk vonulni egy kicsit.

A nyomásról: Nem érzem már azt a nyomást, amit korábban. Az edzői stábbal élvezem a jelenlegi helyzetet, mindannyian megpróbáljuk eredményesen befejezni az idei szezont. Az emberen mindig ott vagy bizonyos nyomás, ez semmit sem változott.



A hajtóvadászatról és a fiatalokról: A legfontosabb, hogy jó rajtot vegyünk. Főleg az első meccsek a kemények. Fejlődés megy végbe a csapatban. A fiatal játékosok lendületben vannak, megtették a következő lépést és nagyon jól adták el magukat az edzőtáborban. Fizikálisan is egy lépéssel előrébb vannak.

Cuisance-ról: Ha valakit szabad dicsérnem, az Micka. Topfit és remek focista, ezt mindannyian tudjuk. Jól kombinál, remek fejlődésen ment keresztül, elégedettek vagyunk vele.

A sérüléshullámról: A hosszabb időre kidőlt játékosok közül Lucas áll a legjobban. Jövő héten lépésről lépésre lesz visszavezetve a csapatba. Viszont semmit sem akarunk elkapkodni.

A téli transzferekről: A szituáció kissé megváltozott. Serge és Robert visszatért. Most vannak alternatíváunk, „kaptunk két új játékost”. Salihamidziccsel nagyon jó beszélgetést folytattam. Fontos, hogy olyan játékos érkezzen, aki továbbsegít minket. Óvatosnak kell lennünk, nem szabad semmilyen őrültséget csinálnunk. A klub számára fontos, hogy hosszútávon gondolkozzunk. Semmit sem zárok ki. (…) Zirkzeet láttuk Freiburgban és a Wolfsburg ellen két gólt lőni. Néha olyan fejlődés megy végbe, amelyre az ember nem nagyon számított. Fontos, hogy ne nyomás alatt csináljunk valami olyat, amiről nem vagyunk teljesen meggyőződve.

A jövőjéről: Hálás vagyok, hogy visszatértem ehhez a szakmához. Tudom azt is, hogy az ember úgy tud sikeres lenni, ha címeket szerez. Visszatért a nyugalom és a klub majd eldönti, hogyan kell kinéznie a jövőnek. Ez a legfontosabb. Ez egyszerűen egy fasza klub, az ember látja mennyi power rejlik benne. Szívesen dolgozom itt.

A bajnoki címről: A liga kiegyenlített. Ez azt is jelenti, hogy a klubnál mindenki meccsről meccsre gondolkozuk. Idén több klubnak is van esélye, viszont látni akarjuk, hogyan tudjuk a saját erősségeinket felvonultatni a pályára. Meglátjuk mi sül ki ebből.



Flick: A csapat feltüzelt, eredményeket akar elérni – elégedettek vagyunk Cuisance-szal
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top