Interjúk és nyilatkozatok

Löw és Köpke kifogásolta, ügynöke megvédte Nübel döntését



Joachim Löw kedden, a DFL újévi köszöntőjén kritizálta a Bayernhez öt évre aláíró Alexander Nübelt. Ügynöke a SID-nek megvédte a kapust.


„Alapvetően azt támogatom, hogy a fiatal játékosok annyi játékidőt kapjanak, amennyi csak lehetséges, ugyanis így jobban tudnak fejlődni. Nem tudni mennyire hasznos, ha egy játékos 20-21 évesen két-három évig a padon ül.”

Nem csak Löw, hanem a válogatott korábbi legendás kapusa és jelenlegi kapusedzője, Andreas Köpke sem nézi jó szemmel Nübel klubváltását.

„Aki nem játszik, az nem lehet ott a válogatottban. Azt hiszem, hogy egy kicsit lassabban kellene körüljárni a témát. Az első szezonját játszotta a Bundesligában, ráadásul most még el is van tiltva. Ezért időt kell adni neki a továbbfejlődéshez, aztán majd meglátjuk mikor lesz nálunk beválogatva.”

Stefan Backs, a Schalke kapusa elmagyarázta a 23 éves kapus váltását, de nem akarta megerősíteni, hogy az új, ötéves szerződésében bármilyen konkrét záradék is le lenne fektetve.

„Kérem értsék meg, hogy nem nyilatkozhatok a szerződés tartalmáról. De mindenkinek világos lehet, hogy a Bayern München egy következetes koncepciót fektetett le elénk – különben Alex sem ígérkezett volna el hozzájuk.”

Manuel Neuer többször is elmondta, hogy a csapat és válogatott kapitányaként nem akar egyetlen mérkőzésről sem lemaradni – de tisztában van azzal, hogy ez az edző döntése lesz és nem az övé. Nübelnek mindenesetre nem lesz egyszerű a válogatott közelébe sem beférkőzni, ugyanis Neuer mellett Ter Stegen is állandó szereplője csapatának.



Löw és Köpke kifogásolta, ügynöke megvédte Nübel döntését
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top