Interjúk és nyilatkozatok

Brazzo: A csapatunkat nem könnyű ésszerűen megerősíteni | Nübel egy főnyereményHasan Salihamidzic a BILD-nek adott interjújában többek között az átigazolásokkal és a személyi helyzettel kapcsolatosan is nyilatkozott. Arról, hogy teljesítik-e Hansi Flick kérését: Hansi a klub teljes bizalmát élvezi. De az átigazolásoknál mindig van két kikötés: a pénzügyi résznek, és ami még fontosabb, a játékos kvalitásainak is stimmelnie kell. A csapatunkat nem könnyű ésszerűen megerősíteni, ezenkívül télen meglehetősen szűkös az átigazolási piac.

Flick veszélyben látja a célokat, Brazzo is? Nem. Jelenleg olyan fázisban vagyunk, amikor vannak kiesőink és ez nem tetszik az edzőnek. Egy ilyen szakaszban különösen össze kell tartanunk és át kell gondolnunk, mi a legjobb. Gyakran merülnek fel olyan megoldások, amik nem szerepeltek az ember jegyzetfüzetében: például olyan fiatalok, akiket mélyvízbe dobunk és meglepnek minket, vagy olyan pozícióváltások, amelyeket nem láttunk előre, de működnek. Vagy egy átigazolás. Meglátjuk.

Flick jövője még kérdéses, az edzőkeresésre vannak berendezkedve? Természetesen! Bár kétségtelenül most hosszabbítottunk egy fél évvel Hansival, világos, hogy minden erőnkkel támogatjuk őt.

Lát-e potenciális konfliktushelyzetet Neuer és Nübel között? Nem. Manuel az egyesünk! Ő a világ legjobb kapusa, világbajnok – és egy erős kapitány.

Nübelről: Számomra Alexander az ifjú generáció legjobb kapusa. Egy srác remek karakterrel és nagyon jó mentalitással. Alexander magabiztos, számunkra pedig egy főnyeremény. Ezzel a két kapussal optimálisan el vagyunk látva a következő évtizedre. Más nagycsapatok 60-70-80 millió eurót adnak egy kapusért. Mi ingyen kaptuk meg őt.

Arról, hogy Nübel feladta a helyét és kapitányi szalagját a padért: Amikor fiatalként a HSV-ből a Bayernhez igazoltam, mindenki azt mondta Hamburgban, hogy „Hihetetlen vagy…” Számomra viszont világos volt, hogy csak akkor vagyok képes nagy karriert csinálni, ha a Bayernnél érvényesülök. Alexander Nübel örül, hogy nyártól Manuel Neuerrel dolgozhat együtt. Örül a Bayernnek és tudja mire vállalkozott.Arról, hogy Zirkzee a Bayern támadója akar lenni: Tényleg nagyon jó fejlődésen ment keresztül, viszont még hosszú út áll előtte. Egy fél évvel ezelőtt megmutattam neki Robert Lewandowsi fitneszértékeit. Természetesen egy kicsit alantas volt tőlem, ugyanis Lewa egy gépezet. De ahhoz, hogy Robert közelébe jusson, Joshuának még nagyon sokat kell fejlődnie. De ez a célja és támogatnunk kell őt.

A Bayernnel való vízióiról: Az a feladatunk, hogy a jelent menedzseljük és közben tervezzük és biztosítsuk a Bayern jövőjét. Megpróbáljuk a csapatunkat mindig úgy formálni és optimalizálni, hogy meglegyen a lehetőségünk a Bajnokok Ligája győzelmre. Azt hiszem nagyon jó úton haladunk.

Kahnról: Oliver őszinte, nyugodt, nagyon nyitott a beszélgetésekre és van humorérzéke is. Ő egy intelligens ember és munkatárs, örülök, hogy máris átfogó beszélgetéseket tudunk folytatni. Sok kérdést tesz fel és figyel. Oli régen is céltudatos volt, de időközben nyugodtabb, koncentráltabb lett.

Képtalálat a következőre: „salihamidzic kahn”

Mennyit változott sportigazgatóként és mit szólt a korábbi kritikákhoz? Manapság nagyobb nyugalommal hozok meg egy döntést, mint korábban. Érzelmes típus vagyok, megtaláltam a középutamat. De soha nem vettem igazán a szívemre a kritikákat, meglehetősen ellenálló vagyok. Ha valaki a Bayernhez megy és felelősséget vállal, vastag bőrének is kell lennie.

A korábbi felelősségvállalásáról: Boszniában, háborúban nőttem fel. Mindig fontos volt számomra, hogy a szüleimnek és a nővéremnek jól menjen. A feleségemnek és nekem is nagyon fontos, hogy a gyermekeink két lábbal álljanak a földön. Úgy lettek nevelve, hogy egyet meg kellett tanulniuk: Az embernek mindenért meg kell dolgoznia az életben, célokat kell kitűznie és le kell mondania dolgokról a sikerért.

Hoenesszel tartja-e a kapcsolatot: Nem beszélünk minden nap. Jól ismerjük egymást, amióta nem felelős a Bayernnél, többet beszélünk az életről, mint a Bayernről. Biztos vagyok benne, hogy valamikor ismét indít valami projektet, soha nem tud igazán megpihenni. De nagyon jól van, sokat sportol, megpróbál jól táplálkozni és formában maradni.Brazzo: A csapatunkat nem könnyű ésszerűen megerősíteni | Nübel egy főnyeremény
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top