Egyéb

Flick: Pár poszton nagyon szűkösen vagyunk – főleg a szélekenHansi Flick a dohai edzőtábor utolsó napján tartott még egy sajtótájékoztatót is. Meglepően őszinte volt és Brazzo kontrája ellenére kitartott a véleménye mellett, 


Gnabryról: Serge esetében várnunk kell, hogy csatlakozhat-e hozzánk a Hertha ellen. Kicsit javult az állapota, de nincs formában. Ez a hét hihetetlenül fontos lett volna neki, mert ő az akinek mindig van valami problémája. Nagy szüksége lett volna egy jó alapra. Meglátjuk hogyan kapjuk őt vissza a sorainkba. A szezon végéig magas szinten akarjuk tudni őt.

A jobbhátvéd kérdésről: Őszintén megmondtam a véleményem… ez nekem mindig a klubról szól. Mindannyiunknak magasak a céljaink és egy alapra van szükségünk, hogy elérjük ezeket. A téli szünet arra való, hogy szabályozzunk bizonyos dolgokat. Ez egyszerűen a kérésem volt és így is fogalmaztam meg.

Arról, hogy Nübel szerződésében le van fektetve a 15 meccses garantált játékidő: Ezt nem kommentálom. Ezek olyan dolgok, amelyeket én nem tudok megítélni, de nem is érdekelnek.

Elérhetőek-e a célok ezzel a kerettel: Ha mindenki fitt és egészséges, a keret óriási kvalitásokkal rendelkezik. Mindannyian tudjuk, hogy a Bajnokok Ligájában egy kis szerencsére is szüksége van az embernek. A csapatunk minőségileg nagyon jó. De világos az is, hogy egy pár poszton, főleg a széleken elég szűkösen vagyunk ellátva. Ott játszik most Philippe Coutinho, és mint mindannyian tudjuk ez nem az ő kedvenc pozíciója. Kingsleyvel, Sergével és Perisiccsel van három szélsőnk, de Coman és Gnabry rendszeresen kidőlnek. Ez egy kicsi, de lehet, hogy egy nagy kockázat. Viszont gratulálnom kell az orvosi részlegünknek, ahogyan mindezt kezelik. Reggeltől estig a rendelkezésre állnak. Az orvosi részlegünk nagyon minőségi.

A fiatalok szerepeltetéséről: Semmi nem szól ellene. Zirkzee ha keveset is játszott, nagyon jól csinálta. Végrehajtotta, amit kértünk tőle, gólt szerzett. A Bayern az elmúlt években egy tudatos játékgént fejlesztett ki. Ha így akarunk játszani, szükségünk van játékosokra, és nekünk természetesen vannak fiatal, tehetséges játékosaink, tudatosan hoztuk őket magunkkal. Van egy 16 évesünk is, de a fellépése sokakat imponált. A tapasztaltabb játékosok is látták a kvalitásokat. De hosszú útat jelent a Bayernnél alapjátékossá válni. Mi, az edző stáb valóban elterveztük, hogy a fiatal, legtehetségesebb játékosokat a következő szintre emeljük. Talán az elkövetkezendő években jön is az Müller, Alaba vagy Schweinsteiger. Ez mindannyiunknak és a klubnak is nagyon jót tenne.

A Coutinhotól való elvárásairól: Ő egy tehetséges futballista. Ismerni kell az ő személyiségét. Inkább visszahúzódó és talán egy kicsit zárkózottabb. Szüksége is van az összjátékra a játékosokkal, még nem integráltuk őt elég jól – viszont az edzőtábor nagyon jót tett neki. Meg fogja tenni azt a lépést, amelyben mindannyian reménykedünk. Nekem meggyőződésem. Jövő héten sok tervünk van a labdával – akkor meglépi az ugródeszkát és remélhetőleg már a Hertha ellen megmutathatja a klasszisát.

A Nürberg elleni tesztmeccsről: Tudatosan döntöttünk úgy, hogy azonnal Nürnbergbe utazunk. Kiváncsi vagyok a csapatra. Fáradtan is megmutathatja a teljesítményét az ember.

Az oldalvonal melletti aktív edzősködésről: A játékosok nem sokat hallanak, de vannak jelzések, amit tud küldeni az ember. Aktív edző számomra az, aki a játék megszakadása esetén magához hív egy játékost. A vad gesztikulálással nem megyünk semmire, a csapatot sem segíti tovább. Csak nyugtalanságot okoz a padon. Fontos, hogy az ember megőrizze a nyugalmát.Flick: Pár poszton nagyon szűkösen vagyunk – főleg a széleken
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top