Összefoglalók

Csúnya vereségbe szaladt bele a fáradt és tartalékos Bayern | Nürnberg 5-2 Bayern



A Bayern alig 24 órával az egyhetes, intenzív dohai edzőtábort követő repülőút után, illetve nyolc nappal a Hertha elleni évnyitót megelőzően 5-2-re kapott ki a másodosztályú Nürnberg otthonában lejátszott felkészülési találkozón, 2020 első mérkőzésén.



Nürnberg 5-2 (1-1) Bayern

🔴 Bayern (1. félidő): Neuer – Pavard, Boateng, Alaba, Davies – Goretzka, Kimmich, Tolisso – Coutinho, Perišić, Müller

🔴 Bayern (2. félidő): Ulreich – Richards, Mai, Arrey-Mbi, Dajaku – Cuisance, Singh, Tillman – Arp, Zirkzee, Batista-Meier

🆚 Nürnberg:  Dornebusch – Jager (46. Sorg), Sörensen (46. Erras), Margreitter (46. Mühl), Heise (46. Handwerker), Nürnberger – Kerk (46. Schleusener), Behrens (46. Geis), Nürnberger (46. Cerin), Lohkemper (46. Hack, 83. Fuchs) – Dovedan (46. Ishak), Frey (46. Zrelák, 83. Besong)

⚽ Gólok: 1:0 Frey (22.), 1:1 Davies (34.), 2:1 Ishak (46.), 3:1 Zrelák (57.), 4:1 Schleusener (60.), 5:1 Hack (76.), 5:2 Tillman (83.)

Az első félidőben mindkét edző a rendenkezésére álló, legjobb nevekből összeállított csapatát küldte a pályára – kisebb-nagyobb meglepetésre a hazaiak tartani tudták a lépést, sőt a 22. percben Michael Frey révén a vezetést is megszerezték – erre bő 10 perccel később a Goretzkával és Müllerrel kényszerítőző Davies válaszolt egy szólót követően. A Bayern játékán érződött a fáradtság, a másodosztály alsóházában szereplő ellenfél játékosai többször is zavarba hozták a védelmet,




Hansi Flick vezetőedző a második félidőre teljes sorcserét alkalmazott, de Jens Keller is lekapta 10 játékosát. A Rekordbajnok sorai között a 20 éves mezőnyjátékosok voltak a legidősebbek, de Arrey-Mbi személyében egy 16 éves belsővédő is lehetőséget kapott. Érződött rajta a tapasztalatlanság, ugyanis pár másodperccel a kezdősípot követően az ő kapu előtti hibájából szerezte meg a vezetést a hazai csapat. Az 57. és a 60. percben jött két újabb ellentalálat, majd Cuisance kihagyott büntetője és egy-egy újabb gól mindkét oldalon. A végeredményt a 17 éves Malik Tillman állította be a fejesgóljával.

Hansi Flick: A meccsnek más előjelei voltak. Egy hét intenzív edzőtábor áll mögöttünk, de az eredménnyel nem lehetek elégedett. Az első félidőben láttam pár nekem tetsző dolgot, de voltak olyanok is, amik nem tetszettek. A második félidőben egy kicsit túlterheltek voltunk. Viszont fontos volt számomra, hogy senki nem sérült meg. (…) Az átigazolásokat illetően Hasannal még egyszer elemezzük a helyzetet, mi lehetséges és mi nem.



Csúnya vereségbe szaladt bele a fáradt és tartalékos Bayern | Nürnberg 5-2 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top