Interjúk és nyilatkozatok

Davies: 2020-ban még erősebbek lehetünk csapatként



A Bayern 19 éves ghánai származású kanadai klasszisa az fcbayern.de-nek adott gyorsinterjút.


Alphonso egy izgalmas év áll mögötted a Bayernnél. Hogyan jellemeznéd a saját szemszögedből?

Nagyszerű volt az első csapattal töltött évem. Élvezem az itteni időszakom, azt hiszem jó helyen vagyok itt és beilleszkedtem. Egyre jobban ismerem a nyevet, összességében a teljesítményemmel is elégedett vagyok, illetve az edző is egyre jobban bízik bennem.

Október vége óta állandó eleme vagy a kezdőcsapatnak, balbekként egy percet sem hiányoztál. Milyen volt megszokni az új szerepkört?

A szélsőből balbekké való átállás nem volt annyira nehéz, de jobban meg kell ismernem ezt a pozíciót. Kétségtelenül játszottam már itt a válogatottban, vagy a korábbi csapatomban, a Vancouvernél, de a Bundesliga szintje más. Ismerem a feladataimat és azt hiszem egész jól átálltam. Viszont továbbra is koncentráltnak és motiváltnak kell maradnom.

Davies egy napra átvette a Bayern instájának kezelését.

Azon a poszton elődöd, David Alaba belsővédőként támogat téged. Tippekkel is ellátott?

David egy világklasszis balhátvéd. Örülök és hálás vagyok, hogy mellettem játszik, szívesen hallgatok a tanácsaira. Megpróbálok mindig tanulni, mindent beszippantani amit az edző és a többi játékos mond, ezt a későbbiek folyamán beépíthetem a játékomba is.

Hansi Flick nagyon dícsérte a védelemben nyújtott teljesítményedet. Egy éve ilyenkor el tudtad volna képzelni, hogy ennyire megmutathatod a kvalitásaidat?

Eleinte biztosan nem gondoltam volna, hogy balhátvédként játszhatok a Bayernnél, viszont változtak a dolgok – a gyakorlatok során az edző látta, hogy tudok ebben a pozícióban játszani, szóval ki is próbált engem. Az első meccsem előtt feszült voltam, de egy ilyen fiatal játékosnál ez normális. Most meg kell próbálnom továbbfejlődni.

A nagyszerű 2019-es éved után mit remélsz 2020-tól?

Azt hiszem csapatként még erősebbek lehetünk. 2020 egy jó év lehet az egész klub számára, de a hozzám hasonló fiatal játékosoknak is. Láthattuk Joshua Zirkzeet – megkapta az esélyt és két meccsen két gólt lőtt. A Bayern megadja a lehetőséget a fiatal játékosoknak, és ennek kifejezetten örülök.



Davies: 2020-ban még erősebbek lehetünk csapatként
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top