Sajtótájékoztatók

Kahn: A Bayern számomra egy szívügy – minden tekintetben elsők akarunk lenniOliver Kahn, Karl-Heinz Rummenigge leendő utódja sajtótájékoztató keretein belül mutatkozott be a nagyközönségnek.A döntéséről: Az FC Bayernnél eltöltött 14 év nagyon szép és érzelmes időszak volt számomra, az ember soha nem tudja csak úgy elfelejteni és elhagyni a klubot. ZDF-szakértőként ott voltam az FC Bayern csúcspontjainál. Azóta változott pár dolog, de a klub génje ugyanaz maradt. Különleges kihívás a klub történelmét továbbírni. Nem kellett sokáig gondolkodnom.

A beilleszkedésről: Az elmúlt évben természetesen sok megbeszélést folytattunk, de nem akartam túlzásba vinni. Fontos, hogy előítéletmentesen álljunk hozzá a dolgokhoz. Lépésről lépésre lettem bevonva bizonyos döntésekbe. Ma viszont teljes mértékben megkezdődik a Bayernes időszakom. Világosan elterveztük, hogyan történik a beilleszkedésem. És ez nem csak a sportszakmai dolgokat érinti, hanem mindent.

Az érzéseiről: Nagyon különlegesek voltak számomra az utolsó napok. 2008-ban teljesen más körülmények között voltam itt. Az FC Bayern számomra egy szívügy – az utolsó napok nagyon érzelmesek voltak.

Az előtörténetéről: 2008-ban már kezdtem is a tanulmányaimat, hogy továbbképezzem magam. A vállalattan mindig is érdekelt. Az elmúlt években sok tapasztalatot gyűjtöttem. Azt is tudni kell mit jelent, hogy a rajongók számára mit jelent a klub. A ZDF-nél elemzőként dolgoztam és sok Bayern-mérkőzést elemeztem. Ez a kombináció nagy önbizalmat nyújt nekem ehhez a feladathoz.

Nübelről: Mindannyian ismerjük Alexander Nübel kvalitásait. Nagyon okos stratégiai döntés egy ilyen nagyszerű kapust szerezni, ha elérhető. Készen áll beállni a sorba és tanulni Manuel Neuertől, akinek a kvalitásairól felesleges beszélni. Mindannyian nyugodtan fogjuk körbejárni a témát, most viszont a tavaszi idényre koncentrálunk. Mindenkinek, neki is a saját útját kell járnia. Elmondása szerint az ő útja , hogy a jövőben elsőszámú legyen itt, viszont előtte tanulni akar Manuel Neuertől. Hihetetlenül bátor döntés volt.

A célokról: Ha valaki látja az elmúlt évek fejlődését, az tudja, hogy az FC Bayernnél csak az lehet a cél, hogy mindenhol a csúcson, azaz az első helyen legyünk. A klub számára előtérben áll, hogy kiváló futballt akarunk nyújtani a rajongók számára. Magasszintű, világklasszis foci és a követelmény, hogy minden tekintetben az elsők legyünk – ez hajt előre engem és mindannyiunkat. Ez a Bayern elvárása.Az utánpótlásnevelésről: El kell mondanom, hogy miben kell változtatnunk. Az egyik legfontosabb téma az utánpótlásrészleg. Ezen a részlegen is célként tűztük ki, hogy az abszolút csúcson legyünk. Sikerülnie kell, hogy fiatal játékosokat vezényeljünk fel a profikhoz és identifikációs figuráink legyenek. Egy Bayern-féle játékfilozófiát akarunk létrehozni.

Be lesz-e vonva az átigazolásokba? Igen, természetesen. De ez elsősorban Hasan Salihamidzic felelőssége. Csapatjátékosként tekintek magamra, de természetesen be fogom vetni a tapasztalataimat. Az FC Bayernnél sok a szaktudás, Hasannál, a megfigyelési és elemzési részlegen. A cél az, hogy összeadjuk a tudásunkat.

A dohai útról és a lehetséges tripláról: A sportszakmai részleg mindennek a magja, a csapat a döntő tényező. Szeretném kihasználni a lehetőséget, hogy betekintsek a csapatba és megtapasztaljam a hangulatot. A célkitűzésünk elég világos – idén sem szabad elveszítenünk a bajnokságot – a szériánk zseniális, sorozatban hetedszer lettünk bajnokok. Ez örökös rekord, a nyolc még inkább az lenne! De nem csak bajnokok akarunk lenni. A Bajnokok Ligájában mutatott teljesítményünkkel is világossá akarjuk tenni, hogy bármire képesek vagyunk.

A nyomásról: Ismerem az elvárásokat, ezért nincs rajtam nagy nyomás. Az FC Bayern egyik nagy edzője azt mondta: Aki itt ír alá szerződést, annak tudnia kell, mi vár rá.

A csapattal való kapcsolatáról: Professzionálisan és emberileg is passzolni kell egymáshoz. A családi faktor fontos, a játékosoknak jól kell érezniük magukat, ezért a rendelkezésükre kell állnom, ha szükségük van rám. Ez fontos tényező, ez különbözteti meg a Bayernt az összes többi klubtól. Mindenki tudja, hogy a klub gondoskodik róluk. Az elkövetkezendő években ennek egyre fontosabbnak kell lennie.

A leendő vitákról: Fontos vitázni, de ennek a klubon belül kell történnie. Az idők megváltoztak, az embert sok egyéb vélemény is befolyásolja. Nem lenne rossz, ha a viták a klubon belül maradnának, de ez a Bayernnél nem annyira egyszerű. Nagy szakértelem uralkodik a klubban, ezért jó döntéseket fogunk hozni.

Az érzelmeiről: A pályán uralkodó érzelmek fontosak, játékosként nekem is fontos alkotóelemet jelentett. A lelátót először meg kell ismernem – nem fogok trécspartit rendezni. Vállalati szempontból nem feltétlenül jó ötlet az érzelmesség. A pályán segített, de a dolgok változnak.

Herbert Hainer gondolatait itt olvashatjátok el.Kahn: A Bayern számomra egy szívügy – minden tekintetben elsők akarunk lenni
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top