Egyéb

Neuer: Nem vagyok statiszta – mindig játszani szeretnékManuel Neuer, a Bayern és a német válogatott elsőszámú kapusa a dohai edzőtáborban adott sajtótájékoztatója során a Nübel-transzferről, jövőjéről és egyéb fontos szereplőkről is megnyilvánult.


A Nübel-transzferről: Az elkövetkezendő évekre való tekintettel döntött így a klub. Nübel egy jó kapus, mindazonáltal most is olyan jó kapusaink vannak, mint Sven Ulreich, aki mindig jól helyettesített engem. Nübel egy topkapus, aki valamikor a jövő embere lehet. A jövőm szempontjából nincs szerepe annak, hogy a Bayernhez igazol.

Az állapotáról: Fitt és egészséges vagyok, hogy teljesíteni tudjak. Jó év áll mögöttem. Az edzővel és a csapattal a szemünk előtt logobnak a céljaink. Bármit elérhetünk. Ezért is vagyok legidősebb játékosként nyugodt és nagyon motivált.

Hansi Flickről: Nagy örömet okoz együttdolgozni vele. Természetesen döntő tényező számomra, hogy ki lesz hosszútávon az edzőnk, de szerintem ő nagyon jól végzi a dolgát. Tapasztalható, hogy mennyire élvezzük az edzéseket és a játékot, az elmúlt meccsek összetartása és csapatmorálja is bizonyítja ezt. Képes lehet arra, hogy hosszútávon is ő legyen a Bayern edzője, ugyanis jó munkát végez.

A Nübellel való rotációról: Sportoló vagyok és profi, mindig játszani akarok. Ezt már Sven Ulreichnak is elmondtam, aki szintén mindig topteljesítményt nyújtott, megérdemelte volna a játékot. Ambíciózus vagyok és szeretek játszani. Nem statiszta vagyok, hanem főszereplő és mindig játszani szeretnék – de ez természetesen nem az én döntésem, hanem az edzőé. Ez mindig így volt, és továbbra is így lesz.

A Bayernes jövőjéről: Remélem sokáig tart majd – addig, amíg jól érzem magam, amíg tudok teljesíteni, amíg élvezem a focit és amíg szükség lesz rám. Ha úgy érzem, hogy fontos vagyok, illetve a csapatnak és az edzőnek is szüksége lesz rám, szívesen játszom tovább. Nincs kitűzve a karrierem időpontja, amíg nem történik valami be nem látható dolog.
A lehetséges hosszabbításról: Gondolatban megvannak az előfeltételeim, de ezt természetesen nem fogom elárulni, viszont önök is sejthetik. A klub mindig megbecsült engem. Még nem jutottunk el odiág, hogy a szerződéshosszabbítással foglalkozzunk, nem szorít az idő. Majd adódik.

Kahról: Tudom hogyan reagált, amikor nem játszott (nevet). Várom, hogy megérkezzen, ezek lesznek az első napjai a Bayernnél. Izgatott is vagyok, csakúgy mint mindenki. Játszottunk egymás ellen, nagyon érdekes lesz felettesemként. Azt hiszem, hogy mindketten tiszteljük egymást és bármiről fogunk tudni beszélni.

Alabáról: Nem lep meg a teljesítménye, három-négy éve is tudta ezt. Phonzy is lenyűgözően játszik a baloldalon, kiváló fejlődésen ment keresztül. David jelenléte sokat jelent és sokat beszél a pályán, régóta itt van és vezérként szerepel. Örülök, hogy előttem játszik.

Daviesről: Az ő teljesítményén már jobban meglepődtem, viszont az amerikai felkészülésünk során is nagyon jó meccseket játszott. Jól illeszkedett be és nagyon jól tölti be a balbekk szerepkört. Keveset agyal, teljesen szabadon megy előre, nagyszerű szezont játszik – remélem így folytatja tovább.

Nübel helyében a Bayernhez igazolt volna? Nehezen tudom a helyébe képzelni magam, de én már akkoriban is olyan játékos voltam, aki mindig játszani akart. Én akartam lenni az elsőszámú kapus. Nem tudom, hogy ennek tekintetében így döntöttem volna-e.Neuer: Nem vagyok statiszta – mindig játszani szeretnék
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top