Akadémia

Günther az új Robben? – „Erősségeim a gyorsaságom és a befejezéseim”A Bayern-tehetségeket ismertető sorozat következő részében a 16 éves Lasse Güntherről lesz szó.


A Bayern U19-es csapatában pallérozódó 16 éves Lasse Günthert elsősorban a támadóközéppálya jobboldalán érdemes bevetni, ugyanis játékstílusa sokak szerint is rettentően hajaz Arjen Robben korábbi játékához.

„A kommentátor a Tottenham elleni odavágón is vele hasonlított össze. Nekem is mosolyt csalt az arcomra, amikor meghallottam. A bal és a jobbszárnyon is játszom, az erősségeim a gyorsaságom és a befejezéseim. A legmagasabb sebességem 35 km/h volt eddig. Ez már egy elég jó gyorsaság.”

Günther a Youth League-ban csoportelsőként továbbjutó Bayernben négy mérkőzésen három gólt is lőtt, a kilenc U19-es bajnokin is betalált háromszor. Még egyszer említenénk, hogy 16 éves tehetségről beszélünk.
Természetesen Jochen Sauer, a Campus vezetője természetesen őt is dícsérte.

„Lasse Günther a korához képest egy igazán kivételesen gyors játékos. Nagyon jók a befejezései is, jobb és bal lábbal is keményen és precízen lő. Technikailag még fejlődnie kell, hogy a mi tempónk mellett letisztultan játsszon. Az U19-eseknél jobban tanul, mert erősebb ellenfelei vannak, az U17-ben kevesebb az ellenállás.”

Günther a példaképének inkább Comant és Mbappét jelölte meg, emellett elmondta, figyeli a profiknál történő eseményeket, de nem von le belőlük komolyabb következtetést.

„Nyilván figyeli az ember milyen átigazolási pletykák vannak a Bayernnél. De egy kicsit korai még arra gondolni, hogy valaki elveszi a helyem, hogy valaki konkurenciát jelent számomra. Addig még nagyon hosszú utat kell megtennem.”Günther az új Robben? – „Erősségeim a gyorsaságom és a befejezéseim”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top