Egyéb

Flick: Az eredményesség alapfeltétele, hogy bízzunk a saját teljesítményünkben



Hansi Flick az év első sajtótájékoztatóját Dohában tartotta.



Gnabry kieséséről: Achilles-problémái vannak. A ma reggeli futóedzésünket félbe kellett szakítania és ápolnunk kellett. Nagyon-nagyon komolyan kell vennünk, reméljük, hogy hamarosan visszatér.

Nübel átigazolásáról: A Bayern kihasználta a lehetőséget, hogy egy nagyon tehetséges kapust hódítson Münchenbe. Ez nagyon előrelátó cselekedet. Az én megbízásom június 30-ig szól, hogy mi történik ezután, arról a Bayernnek kell döntenie. De Manuel Neuer jelenleg a világ legjobb kapusa és az FC Bayern tenni fog azért, hogy megtartsa őt.

Ulreich helyzetéről: Nübel csak július 1-jétől lesz a Bayern játékosa, addig ez a téma nem érdekel. De amit Sven Ulreich teljesít az szenzációs – minden edzésen 100 százalékot nyújt és mindenki számára példakép.

Arról, hogy Alaba iránt érdeklődik a Chelsea: Esélytelen, nem eladó!

A bajnoki versengésről: A Lipcse jelenleg megérdemelten vezeti a tabellát. A Bundesliga izgalmas. Karácsony előtt a kidőlt játékosaink ellenére megmutattuk, hogy képesek vagyunk teljesíteni – a Freiburg és a Wolfsburg elleni kései győzelmek is kifizetődtek számunkra.

Az ifijátékosokról: Feltöltöttük a keretet, hogy versenyszerűen tudjunk edzeni. Világos szándékunk, hogy a fiatal játékosokat elővezessük a profikeretbe.

Daviesről: Óriási lépést tett előre. A dinamikája és robosztussága által ő egy életbiztosítás nekünk, nagyon jó passzban van. Tovább akarjuk fejleszteni őt. Reménykedünk a Freiburg ellenihez hasonló, gyakoribb akcióiban, ahol 60 méteres sprint után készített elő egy gólt Lewynek.

A jobbhátvéd-kérdésről: Meglátjuk mit tudunk kezdeni a keretünkkel. A téli szünetben nem annyira egyszerű, nézelődnünk kell. Egy jobbhátvéd fontos, akkor Benjit középre vezényelhetnénk és több opció állna a rendelkezésünkre.

Alabáról: Mindig a teljesítmény dönt. Alphonso Davies nagyon jól betölti a baloldalt. Alaba pedig nagyon jó a védelem közepén, ő egy nagy tárháza a lehetőségeknek – bizonyította, hogy képes vezetni a csapatot. Ez egy olyan kritérium, amelyet a védelem vezérének be kell tudnia töltenie.

A sportszakmai célokról: Ha a Bayernnel második leszel, nem játszottál jó szezont. De a győzelem nekem is csak egy melléktermék. Számomra a fontos az, hogy a csapat milyen csapatszellemet és szenvedélyt mutat. Az eredményesség alapfeltétele számomra az, hogy bízzunk a saját teljesítményünkben.

Az edzőtáborról: Topfeltételek állnak a rendelkezésünkre, nagyon elégedett vagyok.

Ki az edzői példaképe: Az embernek szüksége van a saját identitásra, de persze betájolhatja magát mások köré. Nem lehet újragondolni a focit, hiszen az már régóta létezik. Nehéz a másokkal való összehasonlítás, ugyanis mindenkinek megvan a saját identitása és filizófiája.

A lehetséges tesztmeccsekről: Gondolkoztunk egy tesztmérkőzésen, de inkább az edzésgyakorlatokra akarunk több hangsúlyt fektetni, hogy az automatizmusokat gyakoroljuk. Elég játékosunk van ahhoz, hogy saját edzőmeccseket abszolváljunk és begyakoroljuk a dolgokat.

Hernandezről: Tegnap először futott a sérülése óta. Nem fog teljesértékű csapatedzést végezni, de a taktikai dolgokban ő is részt vesz.

A bajnoki versenyről: A csapat készen áll a szezon hátralévő részére. Lehetőleg öt ponttal többet kell szereznünk, mint a Lipcse. Nehéz feladat lesz, de megvan hozzá a kvalitásunk és az akaratunk.

Comanról és Lewandowskiról: Nem engedtünk el egy játékost sem, aki nincs 100 százalékon. Lewandowskinak otthon is remek körülmények állnak a rendelkezésére. Amikor január 14-én visszatérünk Münchenben, remélhetőleg ismét fitt lesz.

A nyár utáni tervekrúől: Teljesen nyugodt vagyok, örömet okoz számomra, hogy az FC Bayernért dolgozhatok. Jó focit akarunk játszani, ezután meglátjuk mi lesz.

Cuisance-ról: Micka nagyon jó a labdával, remekül értelmezi a játékot. Megpróbáljuk felépíteni őt. Az ősz végén pechje volt a sérüléssel, egyébként többet játszott volna. Az edzésen nagyon jól tartja a lépést, figyeljük őt.



Flick: Az eredményesség alapfeltétele, hogy bízzunk a saját teljesítményünkben
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top