Egyéb

Nübelről lekerült a kapitányi karszalag – ennyit fog keresni Münchenben



Hasan Salihamidzic a Bayern katari útja előtt, 10:46-kor még nem akarta megerősíteni az újságíróknak Nübel megszerzését – két és fél órával később viszont a klub hivatalos, három mondatos közleményben jelentette be a 23 éves kapus nyári átigazolását.



Alexander Nübel 5 éves szerződés keretein belül, ingyen igazol tehát Münchenbe, a hátralévő fél évében viszont már nem lesz a gelsenkircheniek csapatkapitánya, jelentette be David Wagner, a Schalke edzője.

„Közösen egyeztünk meg abban, hogy Alex leadja a csapatkapitányi karszalagot. Omar Mascarell lesz az új kapitányunk. Minden prót és kontrát figyelembe vettünk és így jutottunk arra az elhatározásra, hogy a csapat számára ez lesz a legjobb megoldás, különben nyugtalansághoz vezethetne. Viszont Alex továbbra is a csapatunk fontos eleme marad, továbbra is mindenki támogatni fogja őt.”

A következő szezontól kölcsönből visszatér Ralf Fährmann, aki Markus Schuberttel küzdhet meg a királykékek kapusposztjáért. A Bayern pedig nem tervezi kölcsönadni az újdonsült kapusát, a korábbi hírek szerint Neuerrel felváltva, fokozatosan lenne felépítve a klub elsőszámú hálóőrének. A hírek szerint Brazzo arra kérte a Bayern jelenlegi kapitányát, hogy 15 mérkőzésről mondjon le Nübel javára – ezt a hírek szerint nem is vette jó néven a 2021-ig szerződésben lévő, hosszabbítás előtt álló kapus.

Wagner megerősítette, hogy mindent megtettek, hogy Nübelt maradásra bírják, de ez nem sikerült. A SID információi szerint Alex 5,5 millió euró körüli összeget fog keresni Münchenben, amely másféllel kevesebb, mint amennyit a Schalke kínált a hosszabbításért. A korábbi német kapuslegendák többsége nehezen érti Nübel és a Bayern döntését.



Nübelről lekerült a kapitányi karszalag – ennyit fog keresni Münchenben
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top