Egyéb

Mai: Célom, hogy mérkőzéseket játsszak és címeket nyerjek a Bayernnél



A BILD egy sorozat keretein belül mutatja be a Bayern új generációinak lehetséges főszereplőit, ezúttal Lukas Mait kapták pár mondat erejéig mikrofonvégre.



A 19 éves, 190 centis védő alapembere a klub harmadosztályban szereplő amatőrcsapatának. A védő bizonyítani szeretne és nem akart a Säbenerre sem messze költözni, 10 percre lakik az edzőközponttól. Van egy rituáléja is, amelynek során a napi két gyakorlat között alszik egyet, hogy mindig jól felkészült legyen. Elmondása szerint sokat tanul a Bayern új edzőjétől, de a fejlődés érdekében szívesen igénybe vesz más segítségeket is.

„Nagyon jó kapcsolatom van az edzőnkkel, Hansi Flickkel. Sokat beszél velünk, sok tippel lát el és segít nekem a legjobbat kihozni magamból. Emellett sok videót nézek és megpróbálom minden nap a legjobbat kihozni magamból, illetve tanulni a tapasztalt játékostársaimtól is.”

Mai 2018 áprilisában Jupp Heynckes irányítása alatt debütált a profiknál, egymás után kétszer 90 perc lehetőséget is kapott. A szezon előtt a Nürnberg meg akarta szerezni őt, de a Bayern visszautasította a megkeresést és 2022-ig hosszabbított a jól fejelő védővel. Mai a sok sérülés miatt idén is bekerült párszot a meccskeretbe, de lehetőséget egyelőre nem kapott. A célja viszont egyértelmű:

„Miután két meccset már játszottam Jupp Heynckes irányítása alatt, a célom, hogy a lehető legtöbb mérkőzést játsszak és címeket nyerjek az FC Bayernnel.”

Jochen Sauer, a Campus vezetője is dicsérte a drezdai születési Bayern-nevelést:

„Lukas tavaly még az U19-nél játszott, de tudatosan átirányítottuk az U23-ba és a profik edzéseire, amellyel már a felnőttek szintjén bizonyíthat. Reméljük, hogy Lukas Hansi Flick irányítása alatt is megkapja a játéklehetőséget.”



Mai: Célom, hogy mérkőzéseket játsszak és címeket nyerjek a Bayernnél
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top