Interjúk és nyilatkozatok

Davies: Remélem egy nap visszahelyeznek előreAlphonso Davies a téli szünetben hazatért és a helyi Edmonton Sunnak adott nyilatkozatában beszélt a Bayernben eltöltött idejéről és a jelenlegi pozíciójáról.A 19 éves őstehetség elismerte, hogy próbálkozott a helyileg szintén népszerű jégkoronggal is, de a hideg miatt inkább maradt a focinál.

„Örülök, hogy visszatértem. Edmonton az otthonom, itt a családom és a barátaim. A téli szünet 10-12 nap, tehát nem annyira hosszú, de elegendő ahhoz, hogy lássak mindenkit, akit szeretek.”

Davies kitért arra, hogy megy a sora és milyen csapattársai vannak Münchenben.

„Jól mennek a dolgok – játszom, megkapom a lehetőséget a csapattal és az edzés is remekül megy. Próbálok a lehető legfittebb maradni. Rengeteget tanulok a srácoktól. Páran Világbajnokok, volt akik Bajnokok Ligáját nyertek – edmontoni gyerekként megpróbálom a lehető legtöbb információt beszívni.”

Alphonso a sok sérülés miatt a védelemben, a balbekk poszton kapott bizonyítási lehetőséget, ahol képességeit kamatoztatva folyamatosan világklasszis teljesítményt nyújt. A jövőben viszont szívesen térne vissza a kanadai válogatottból is ismert támadóbb pozícióba.

„Ez más. A játékfelfogásom a támadás volt, most viszont a védekezés az. Teljesen más, mert ha támadni akarok, a srácoknak mögöttem ügyelniük kell. Ha egy hosszú labdát ívelnek fel mögém, bajba kerülhetek. Védőként játszom, de remélem, hogy egy nap visszahelyeznek előre. Viszont boldog vagyok, bármilyen pozícióba is állít az edző.”

Davies az idei szezonban 13 bajnokin, 3 BL-meccsen és egy kupamérkőzésen lépett pályára a Bayernnél, de a legutóbbi 13 találkozóját egyaránt végigjátszotta, egy gól mellett egy assziszt és kiváló játék fűződik a nevéhez.Davies: Remélem egy nap visszahelyeznek előre
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top