Egyéb

Flick nyilatkozat: Nagyon közel áll hozzám a Bayern felfogásaHansi Flick a Kickernek adott interjújából csemegéztünk. Beszél jelenlegi helyzetéről, a jövőjéről, a védelem szereplőiről, és például arról is, hogy hol erősítené meg a csapatot.


A Bayern legalább szezon végéig kinevezett edzője elmondta, hogy egy új edző érkezése esetén nem akar másodedzővé visszalépni.

„Sokmindent eltudok képzelni, de ezt jelen pillanatban nem. (…) Mindent részletesen átbeszéltünk. Számomra a jelenlegi egy nagyon jó megoldás, mint ahogy mindenki másnak is. Érzem az abszolút bizalmat. Ha sikeresen alakulnak a dolgok, semmi nem szól a folytatás ellen. Egyszerűen induljunk ki abból, hogy a játék és az eredmények továbbra is passzolnak – ha nem, a klubnak elegendő ideje lesz egy másik edző után nézni.”

Az 54 éves Flick élete óriási fordulatot vett, amikor a Bayern megkereste őt Kovac segédedzőjeként. Azóta, a csapat vezetőedzőjeként megtalálta az álommelóját.

„Örülök, hogy visszatértem a körforgásba. Hálás vagyok az FC Bayern vezetésének és Niko Kovacnak, hogy lehetőséget adtak a visszatérésre. Óriási örömet okoz nekem ezzel az edzői stábbal és a támogatással együtt tevékenykedni, ráadásul a csapattal való munka is kiváló – tényleg nagyon jól egymásra találtunk. A Bayern München egy hatalmas energiával rendelkező klub, ezért nagyon tetszik ez a feladat. Nagyon közel áll hozzám az a felfogás, hogy mindig sikeresek akarunk lenni.”A csapat átvételével Flick látványos és hatékony futballt játszat, amellyel elégedett, de a még jobbra törekszik.

„A játékstílusunkat nagyon jó néven veszik a játékosok és ennek megfelelően meg is valósítják. Az mindenesetre világos számomra, hogy tavasszal flexibilisebbnek kell lennünk. Eddig mindig nagyon magasan védekeztünk, itt be tudunk építeni pár újdonságot. A kétcsatáros játék, mint a Freiburg és a Wolfsburg elleni meccsek véghajrájában is opciót jelent, ezzel nagyobb jelenlétet biztosítunk a pálya közepén.”

A téli szünet után az átalakulófélben lévő Herthához látogat a Bayern, február elején pedig máris jön a listavezető Lipcse elleni találkozó.

„Az összes versenytárs közül a Lipcsében van a legnagyobb potenciál és lehetőség, jó és kiegyensúlyozott kerettel rendelkeznek. Jelenleg előnyben vannak, de az olyan csapatokat, mint a Dortmund, a Schalke vagy a Leverkusen sem szabad alábecsülni.”

Flick egyelőre nyitott ügyként kezeli a téli átigazolásokat:

„Folyamatosan figyeljük a piacot. Csak akkor leszünk aktívak, ha teljes meggyőződéssel cselekszünk. A téli átigazolások csak akkor viszik előrébb a csapatot, ha azonnal a segítségünkre válnak – ez pedig nehéz.”Lucas Hernandez, a Bayern nyári rekordigazolásának pontos visszatérése egyelőre kérdéses, az újév első tétmeccseit szinte biztosan kihagyja.

„Jelenleg könnyített futóedzéseket végez, karácsonyig a testsúlya 80 százalékán tudott dolgozni. A fejlődését napról napra figyelni kell. Elővigyázatosnak kell lennünk, semmit nem szabad elkapkodnunk, mert rövid időn belül ez volt a második komolyabb sérülése.”

A sérült Hernandez és Süle hiányában David Alaba került a védelem tengelyébe, Hansi elégedett az osztrák teljesítményével.

„Amilyen fejlődésen ment keresztül, jelenleg ő a védelem vezére. Teljesen elégedett vagyok vele, mert nagyon jó a párharcokban és amikor nála van a labda is remek megoldásokkal szervezi a játékot. Ezért is nagyon fontos ő most ebben a pozícióban.”

A csapat további szereplőiről is beszélt Löw egykori segédje. A védelemből a középpályára helyezett Kimmichet dicsérte.

„Már ebben a pozícióban játszik és a jövőben is itt fog a válogatottban. A középpálya centrumában még tobb potenciál van benne, mert ott még koncentráltabb, jól tudja olvasni a játékot és labdával, illetve labda nélkül is jó opciót jelent számunkra.”

Joshua pozícióját legtöbbször Benjamin Pavard töltötte be a védelem jobboldalán, de a francia világbajnok játszott már a balbekk és középhátvéd poszton is.

„Pavardnak óriási szíve van, minden pozícióban nagyon jól végzi a dolgát, de legfőképp középen. Ezért nagyon hasznos opció lenne egy kiegészítő játékos a védelem jobboldalára. Ezzel kapcsolatban eszmecserében állok a vezetőinkkel, Karl-Heinz Rummeniggével és Hasan Salihamidziccsel.”

A sok sérült miatt Jerome Boateng is megkapta a maga lehetőségét, de nem mindig tudott élni vele, januári klubváltásáról pletykálnak.

„Mindig jól kijövök vele, nyiltan beszélünk a hiányosságokról. Ha nem játszik, nem is lelkes, de elfogadja. A Wolfsburg elleni becserélése és a kezdeti nehézségek után bizonyította, hogy megvannak a képességei a Bayernhez. De a jövőjéről való döntést neki kell meghoznia, hiszen ez az ő karrierje.”Flick nyilatkozat: Nagyon közel áll hozzám a Bayern felfogása
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top