Akadémia

Malik Tillman: A játékstílusom hasonlít Pogbáéhoz



A Bayern nagy hangsúlyt fektet a klub utánpótlására, ezért mi is szem előtt tartjuk a legtehetségesebb játékosokat. A BILD jóvoltából ezúttal Malik Tillmantól idézhetünk.



A 2002-es nürnbergi születésű Malik Tillman meghatározó alakja a Bayern U19-es csapatának, nagy részt vállalt abban, hogy Demichelis és Schwarz csapata féltávnál, a Stuttgarttól csak egy ponttal lemaradva a bajnokság második helyén szerepeljen, illetve csoportgyőztesként jusson tovább a Youth League nyolcaddöntőjébe.

A középcsatárként és támadó középpályásként is bevethető játékos egyik kedvenc hobbija a gólszerzés, ezt bizonyítja, hogy 13 bajnokin 10-szer talált be és három gólpasszt adott, míg a Youth League csoportmeccseken összesen két-két góllal és assziszttal büszkélkedhet.

„Szívesebben játszom a nyolcas vagy a tizes poszton, mint középcsatárként. Természetesen hátrébbról is lehet gólokat szerezni, illetve a kreativitásomat jobban tudom kamatoztatni akkor, ha terület van előttem. (…) Korábban mindenképp kapus akartam lenni, de az edző mindig mondta: Haggyad már, a mezőnyben jobb vagy”

17 éves kora ellenére Tillman 186-ra nőtt és rendkívül jó izomzattal is rendelkezik. Példaképe is hasonló adottságokkal bír.

„Nagyon kedvelem Pogbát, a játékstílusom hasonlít az övére, amikor épp a középpályán játszom. Nagyon komolynak tartom, amit csinál a pályán. Egyfajta példakép számomra.”



Malik testvére, Timothy az elmúlt években felkapott játékos volt, állítólag a Barca is akarta, de a nürnbergi, kölcsönben töltött sikertelen szezonja után visszatért a Bayern U23-mas csapatához, de okbóber végi sérülésének is köszönhetően idén még egy percet sem töltött a pályán.

„A kezdetektől mindig a bátyámmal játszottam, ezért az átlagnál is korábban korábban kezdődött nálam a foci szeretete. Három évesen kezdtem. Természetesen király lenne együtt játszani a Bundesligában. Anyánk viszont egyszer azt mondta, hogy szívesebben látna minket egymás ellen játszani.”

Dokumentumfilm a Tillman tesókról (angol és német felirattal)




Malik Tillman: A játékstílusom hasonlít Pogbáéhoz
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top