Akadémia

Batista-Meier: Nem vettem fel Hansinak a telefont

A Hansi Flick vezette Bayern nagy erőfeszítéseket tesz azért, hogy saját utánpótlásából acélozza meg proficsapatát. Nagyszerű teljesítményével egy fiatal játékos, Alphonso Davies már bejátszotta magát a kezdőbe, rajta kívül Singh, Dajaku és Zirkzee is debütált már az első csapatban – mint ismert, utóbbi történelmi magasságokban, két vezetőgólt szerezve mutatkozhatott be a profiknál.Rajtuk kívül Oliver Batista-Meier is hetek óta az első csapattal edz, de a debütálására egyelőre még nem került sor. Ha rajta múlik, a Flick irányította első edzésről is lemarad:

„Egyik este kaptam egy hívást, de nem vettem fel, mert Hansi Flick számát még nem mentettem el. Másnap reggel viszont jött a hír, hogy jelentkeznem kell nála és ezt meg is tettem. Nagyon örültem, boldog voltam a lehetőség miatt. Minden nap Lewandowskiékkal edzeni egy álom.”

Batista-Meier nem lehet ismeretlen az ificsapatot is követő rajongók számára, voltak kiváló periódusai, egy ideig azonban nem lehetett hallani felőle.

„Tavasszal eltörött a bokám és hat hónapra kidőltem. Előtte tulajdonképpen soha nem is voltam sérült. Ez viszont nagyon-nagyon keményen érintett. Örülök, hogy átéltem ezt a fázist is, ugyanis most már tudom, hogyan bánjak az ilyen helyzetekkel.”Az első csapatban leginkább Thiago és Kimmich imponálja őt, de Hansi Flickkel is szimpatizál.

„Flicket nagyon kedvelem, azt hiszem, hogy nagy segítséget jelent a fiatalok számára. Szükség van valakire, aki támogatja a fiatalokat, azt hiszem ő is ilyen. Nagyon gyakran beszél velünk, folytatunk magánbeszélgetéseket, elmondja mi volt jó, mit látott nem annyira jónak.”

A 2001-es születésű Batista-Meier a harmadosztályban 11 meccsen 2 gólt lőtt, az U19-ben pedig 8 találkozón 5-5-öt szerzett és készített elő, a Youth League-ben is van három találata. Példaképeiről is nyilatkozott:

„A mentalitása miatt Cristiano Ronaldo, nagyon tetszik a stílusa. Szakmailag inkább Mbappé és Neymar.”

Nem véletlenül választotta ezeket a technikás játékosokat, ugyanis az édesanyja brazil és elmondása szerint inkább brazilnak érzi magát, de valamikor előjön a német oldala is – technikában viszont inkább brazilosnak mondható. A portugál nyelvvel viszont gondjai akadnak:

„Valójában egy kicsit elfelejtettem portugálul, és emiatt egy kicsit feszült vagyok. Coutinho még nem tudja, hogy félig brazil vagyok. Nem is akarom megmondani neki, mert akkor beszélni akar majd velem és az nehéz lesz… (nevet)”Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top