Bundesliga

Zirkzee jött, látott, győztes gólt szerzett | Freiburg 1-3 Bayern



A Bayern München az őszi szezon utolsóelőtti bajnokiján, egyben utolsó idegenbeli mérkőzésén a rendes játékidőt követően lőtt két góllal 3-1-re verte meg a Freiburgot a teltházas Schwarzwald-Stadion 24 ezer nézője előtt. A meccs szenzációja, hogy a Bundesliga-debütáns, 18 éves holland Joshua Zirkzee találata döntőtte el a három pont sorsát, Hansi Flick együttese pedig ezzel négy pontra, a harmadik helyre zárkózott fel a tabellán.




FC Freiburg 1:3 (0:1) FC Bayern

⚽ 0:1 Lewandowski, 1:1 Grifo (59.), 1:2 Zirkzee (90.+2), 1:3 Gnabry (90.+5)

🔴 FCB: Neuer – Kimmich, Pavard, Alaba, Davies – Thiago, Coutinho (90. Zirkzee) – Müller (63. Martínez) – Perišić, Gnabry – Lewandowski

🔄 Padon végezték: Ulreich – Dajaku, Boateng, Singh, Mai

🆚 SCF: Flekken – Frantz (54. Kwon), Gulde, Heintz, Günter – Haberer, Koch, Höfler, Grifo (75. Borrello) – Petersen, Höler

Első félidő

A jó formában érkező Bayern a Werder elleni meccshez képest Boateng és Goretzka nélkül, Perisiccsel és Müllerrel a kezdőben állt ki a Freiburg ellen  – jobban is kezdte a meccset Hansi Flick csapata: két óriási helyzet, köztük Müller ordító kapufája után meg is szerezték a vezetést a bajorok: A 17. percben Davies egy csodálatraméltó végén hajszálpontosan tette középre a lendületből érkező Lewandowski elé a labdát, aki nem hibázott, megszerezte idénybeli 19. gólját és az előző fordulóban behozott Jupp Heynckest is megelőzte a Bundesliga történelmének örökös góllistáján.

Davies végigsprintelte a pályát és tökéletesen szolgálta ki Lewát.

Pár perccel később szintén a lengyel előtt adódott lehetőség, a félidő vége előtt nemsokkal pedig Coutinho, illetve a hazaiak részéről Lucas Höler is betalálhatott volna, előttük adódtak a legveszélyesebb lehetőségek – maradt az egygólos vezetés, ezzel fordultak félidőre a csapatok.



Második játékrész

Térfélcsere után is a Bayern volt a meghatározóbb, bár ekkor már nem volt annyira domináns a játéka, mint az első félidő egyes szakaszaiban, illetve a korábbi gálamérkőzéseken – az 59. percben jött is a törvényszerű egyenlítés Grifo révén, aki egy beadást teljesen üresen, kapásból lőtt Neuer kapujába.

Hiába voltak helyzetei a Bayernnek, a Freiburg egyenlített.

Az egyenlítőgól után inkább a Bayern próbálkozgatott és volt komolyabb lehetőségei – Gnabry és Perisic helyzeteiket jegyezhettük fel a veszélyesebbek közé, Serge a 78. percben egy lesgólt is szerzett, de a meccs utolsó harmadában a Freiburgnak is voltak gólszerzési lehetőségei – ezeket szerencsére nem vitték be, sőt: A 90. percben beállt Joshua Zirkzee a 92. percben – a Bundesliga legfiatalabb gólszerzőjeként – egy lesipuskás találattal vezetést szerzett, három perccel később pedig végül Gnabry is meglőtte a megérdemelt találatát.

Így kell bemutatkozni a Bundesligában
Gnabry gondoskodott a hendikepes győzelemért

Következő mérkőzését szombat délután, a Wolfsburg csapatát fogadva játssza le a Bayern.

Statisztika

Összefoglaló




Zirkzee jött, látott, győztes gólt szerzett | Freiburg 1-3 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top