Bundesliga

Flick: Davies gyorsasága sokszor életbiztosítást jelent nekünk



A Bayern mestere a Werder elleni hazai bajnokit megelőzően adott sajtótájékoztatót.


A Gladbach profitál-e az EL-kiesésből: Meglátjuk. A német futball számára viszont szebb lett volna, ha a Gladbach kvalifikálta volna magát a kiütéses szakaszba. Nekünk olyan keretünk van, amely a hármas terhelés során is képes elérni valamit. Ez a célunk.

A személyi helyzetről: Coco Tolisso izomprobléma miatt kidőlt a Bremen ellen, Kingsley sem bevethető, Javi pedig eltiltott. Oli Batista Meier, Joshua Zirkzee, Sarpreet Singh és Lukas Mai ott lesz velünk a Bremen ellen, csakúgy mint David Alaba.

A Bremenről: Dühből nem sokra megy az ember, fegyelmezetten kell játszanunk. Florian Kohfeldt hihetetlenül jó munkát végez Brémában, nagyon sokra tartom őt. A Werder olyan ellenfél, amely képes kihasználni azt, ha nem teljesen figyelünk oda. Képesek több rendszerben is játszani és focizni akarnak. Három győzelemmel akarjuk zárni az évet.

Coutinhoról: Nagyon jó meccset játszott hétközben, fontos volt neki, hogy megmutathatta a játékkedvét. Pár lövése nagyon tetszett, logikus következmény volt a gólja, remekül csinálta és jó úton halad. Mindannyian tudjuk, hogy Németországban nem annyira egyszerű megvetnie a lábát az embernek. De óriási kvalitásokkal bír és ezt újra és újra be is fogja bizonyítani.



Daviesről: Nagyon elégedett vagyok vele és a pozíciójával. Ő balbekk és nagyon-nagyon jó akciói voltak a védelemben. Egyes szituációkban életbiztosítást jelent a gyorsasága. Nagyon robosztus játékos, aki kiemelkedő fejlődésen ment keresztül – támadólag is mindig bekapcsolódik. Mindannyian nagyon örülünk neki.

A bajnoki küzdelemről: Három nehéz meccs vár ránk, de a csapat megmutatta, hogy tud focizni. Labdával és labda nélkül is nagyon bátrak vagyunk.

A saját állapotáról: Pozitívum, hogy ismét jobban alszom. Az ember beleszokik a helyzetbe, de nem sok dolog változott, ugyanis továbbra is szuper csapat van körülöttem. Az edzői stáb szenzációs, abszolút bízom bennük – ez nyugalmat és higgadtságot biztosít számomra.

A csapatról: Számomra döntő, hogyan játszik a csapat, hogy csapatként védekezőleg és támadólag is jól játsszunk. Mindenkinek a maximumot kell kihoznia magából. Még nem minden tökéletes, de az ember soha nem is tudja elérni a tökéletességet. A cél az, hogy javuljunk.

Az olykor hiányzó gyorsaságról: Valamikor előfordul, hogy talán egy-két méterrel lemaradunk vagy túl sok területet engedünk az ellenfélnek. De ezek olyan gyakori jelenségek, amelyek korábban is megtörténtek. Korán nyomás alá kell helyeznünk az ellenfelet. Kerülnünk kell a labdavesztéseket, de a többieknek is jól kell helyezkedniük, ha miénk a labda.



Flick: Davies gyorsasága sokszor életbiztosítást jelent nekünk
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top