Egyéb

Aranylabda: Lewa nyolcadik lett – „Nem vártam jobb helyezést”A Bayern csúcsformában lévő támadója Robert Lewandowski bekerült a 2019-es év tíz legjobb focistája közé, konkrétan a nyolcadik helyezést érte el a France Football által szervezett Aranylabda-választáson. 


Az országonkénti egy újságíró által leadott szavazás első helyén idén is Lionel Messi végzett, pályafutása során már hatodszorra lett ő az év legjobbjának megszavazott játékosa… Magyarországról a Nemzeti Sport futballrovatának vezetője, Vincze Róbert sorrendben Van Dijket, Manét, Messit, Ronaldot és ötödikként Lewandowskit jelölte a legjobbnak. A lengyel sztárcsatárt egyébként a világ országai közül egyedül a lengyel és a német újságíró, utóbbinál a Kicker munkatársa Karl-Heinz Wild tette az első helyre. Robert összesen 44 pontot szerzett, amivel épphogy megelőzte a City világsztárját Bernando Silvát, ahhoz viszont már nem volt elég, hogy jobb pozícióba kerüljön  Alisson Beckernél, a Liverpool sztárkapusánál…Lewa a lengyel Telewizja Polskának reagált a helyezésére:

Nem vagyok csalódott. Nagyon örülök, hogy egy ilyen illusztris társaságban lehetek itt Párizsban. Nem vártam jobb helyezést, de hiszem, hogy amit ebben a szezonban művelek, annak a következő években is meglesz az eredménye. Még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy nagyon boldog vagyok már azért is, amiért itt lehetek.”

Sorrend:

1⃣ Messi: 686 pont
2⃣ Van Dijk: 679
3⃣ Cristiano: 476
4⃣ Mané: 347
5⃣ Salah: 178
6⃣ Mbappé 89
7⃣ Alisson: 67
8⃣ Lewandowski: 44
9⃣ Bernardo Silva: 41
🔟 Mahrez: 33

 Aranylabda: Lewa nyolcadik lett – „Nem vártam jobb helyezést”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top