Bajnokok Ligája

Csoportgyőztes lehet Belgrádban a Bayern | Előzetes: Crvena Zvezda – FCB

A Bayern eddig csak a 2013/2014-es szezont tudta öt győzelemmel kezdeni.



A Düsseldorf elleni magabiztos győzelem után kedd este már a szerb fővárosban, a Crvena Zvezda (avagy Red Star Belgrad) ellen folytathatja makulátlan győzelmi szériáját a Bayern. Az előző, Olympiakos elleni meccsen, Hansi Flick debütálómeccsén a Bayern 2-0-ás győzelmet aratva biztosította helyét a legjobb 16 között. A Bayern célja, hogy csoportelsőként végezzen és egyedüli német csapatként hat győzelemmel végezzen a kvartettben. Erre minden esélye megvan, ugyanis a csapat remek állapotban van, könnyedén és domináns játékkal nyerte meg legutóbbi meccseit, köztük a Dortmund ellenit is 4-0-ra. Legutóbbi 11 idegenbeli BL-csoportmeccsén nem kapott ki a német Rekordbajnok, ami klubrekordnak számít, emellett a legtöbb gólt is a müncheniek szerezték a mezőnyben, 15-öt.

Az odavágót 3-0-ra elbukó belgrádiak simán vezetik a szerb Super Ligát: 16 meccsből 14-et megnyertek és csak egyet veszítettek el, hét ponttal vezetnek a Vojvodina és a „Cukaricki” mögött, mind a hét hazai meccsüket behúzták. A BL-ben négyből egy találkozón jöttek ki győzesen, 3-1-re verték meg otthon a görögöket, ezenkívül 5-0-ra kaptak ki Londonban, 4-0-ra pedig hazai pályán a Spurs ellen. Jelenleg négy ponttal vannak lemaradva a második Tottenham mögött, tehát mindenképp pontot kell szerezniük, hogy életben maradjanak a továbbjutási esélyeik. Ehhez az edzőváltáson keresztülmenő angoloknak sem szabad győzniük otthon az Olympiakos ellen.

Személyi helyzet

Öt hiányzóval utazott el a Bayern a szerb fővárosba: A sérült Lucas, Süle és Arp trió mellett az első gyermeke születését váró Alaba és a betegséggel küzdő Cuisance sem tartott a csapattal. Flick utalt arra, hogy egyes játékosoknak pihenőre lehet szükségük, így a hétvégi meccshez képest változás állhat be a kezdőcsapatba. A védelemben mindenképp így lesz, Alaba helyett a jól edző, de eltiltása miatt mellőzött Boateng kerülhet be a kezdőbe.



Nyilatkozatok

🔴 Hansi Flick: Különleges atmoszféra uralkodik ebben a stadionban, már izgatottan várom. Tudjuk, hogy ezzel a hangulattal nagyon nehéz meccs vár ránk, de be akarjuk biztosítani a csoportgyőzelmet.

🔴  Joshua Kimmich: Az ember akkor harcolja ki az önbizalmat, amikor meccseket nyer. Főleg akkor, ha úgy tesz, ahogy mi a legutóbbi három meccsünkön. Magabiztos győzelmeket gyűjtöttünk be, gólt sem kaptunk. Videón már láttuk milyen hangulat uralkodik itt, de hagyom magam meglepni. Játékosként mindig szívesen veszi az ember a jó hangulatot. Természetesen reméljük, hogy egy kicsit lecsillapíthatjuk az atmoszférát.

🔴 Hasan Salihamidzic: Nagyon koncentrálunk a mérkőzésre és feltétlenül győzni akarunk. Jól felvagyunk készülve és ismét olyan jó teljesítményt akarunk nyújtani, mint az elmúlt hetekben.

🆚  Vladan Milojevic: A vilég egyik legjobb csapata látogat hozzánk. A legjobb teljesítményünket nyújtjuk, hogy pengellérre állítsuk őket. Reméljük a szurkolóink egy teltházas stadionban, 90 percen keresztül tudnak minket támogatni.

Várható kezdőcsapatok

🔴 Bayern: Neuer – Davies, Boateng, Martínez, Pavard – Goretzka, Kimmich – Coman, Müller, Gnabry – Lewandowski

🆚 Crvena: Borjan – Rodic, Milunovic, Degenek, Gobeljic – Canas, Jovancic – Van La Parra, Marin, Garcia – Tomané

A mérkőzést a holland Kuipers vezeti és a Spíler 1 közvetíti élőben 21:00-tól.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top