Interjúk és nyilatkozatok

Lewa: Mindegy hány gólt lövünk, még többet akarunk szerezni



Robert Lewandowski Bundesliga-rekordja ezen a hétvégén, a Düsseldorf ellen véget ért: A lengyel támadó az első 11 bajnoki mindegyikén lőtt legalább egy gólt, 12 forduló után 16 gólnál jár.



A gólmániás nem vészmadárkodik a találat nélküli, 4-0-ra megnyert meccs miatt, sőt még nagyobb motivációval vág neki a Crvena Zvezda elleni kedd esti belgrádi BL-találkozónak. A Királykategória eddigi négy csoportmeccsének mindegyikén betalált, összesen hat gólt szerzett. A BILD-nek nyilatkozott:

„Valamikor véget kellett érnie a szériának. Néha vissza kell venni a futásból, hogy a következő meccsen még nagyobb gázt tudj anni. A következő meccsen ismét újabb gólokat szerezhetek. (…) Remélem, hogy csapatként továbbra is ilyen támadó felfogással lépünk pályára. Mindegy hány gólt lövünk: Még többet akarunk szerezni!”

Robert eredményességének egyik fő letéteményese az a Thomas Müller lehet, aki Hansi Flick irányítása alatt visszakerült a Bayern kezdőjébe és bár a bajnokságban még eredménytelen, az Olympiakos és a Dortmund ellen két-két, a Düsseldorf ellen egy gólt készített elő közvetlenül.

„Olyan sokszor játszottunk már együtt, hogy nagyon jól ismerjük egymást. Nagyon sokat beszélünk egymással a pályán, ezért működik köztünk ilyen jól ez a kapcsolat. Thomas ugyanazt csinálja, mint korábban! Most olyan szakaszban van, amelyben ha megy neki, akkor megy neki és ez szuper.”

Lewa: Mindegy hány gólt lövünk, még többet akarunk szerezni
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top