Interjúk és nyilatkozatok

Früchtl: Támaszt akarok nyújtani a csapatnak, még többet akarok irányítani



A Bayern 19 éves kapustehetsége az fcbayern.de-nek adott interjújának középpontjában az 1860 München elleni városi derbi áll.


Christian, gratulálunk a szerződéshosszabbításodhoz! Mit jelent számodra továbbra is a Bayernben játszani?

Szuper érzés! A Bayern a szívem klubja – régen a gyerekszobám is televolt ragasztva poszterekkel, mindig arról álmodtam, hogy ebben a klubban játsszak. Ezért is lenyűgöző számomra, hogy továbbra is a klub része lehetek.

Hétfőn az U20-as német válogatottal 2-0-ás sikert ünnepeltetek Portugáliában. Mennyire fontosak a korosztályos válogatottban lejátszott meccsek a fejlődésed szempontjából?

Mindig különleges érzés képviselni a hazádat. Jók voltunk és kapott gól nélkül hoztuk le a meccset, ami nekem és Lassénak (Lukas Mai) is nagyon fontos volt. A válogatottnál mutatott jó teljesítményt a klub következő meccsein hasznosítjuk, ez természetesen különösen jól jön a városi derbi előtt.

Már 15 éves korod óta edzel Manuel Neuerrel. Mennyire tudsz ellesni dolgokat tőle az edzéseken?

Minden nap tanulhatok tőle valamit. Manu mindig tanácsokkal lát el, Sven Ulreich is. Mindig tippeket adnak nekem és mindig fordulhatok hozzájuk. Mindkettejüktől rengeteget tanultam és ezért nagyon hálás is vagyok.

Vasárnap jön a harmdosztály egyik csúcspontja – a Derby. Mennyire várod már az 1860 elleni párharcot?

Nagyon! Mindannyian tudjuk mit jelent ez a meccs, természetesen a szurkolóink számára is. Feltétlenül győzni akarunk.

Korábban, a Regionalligában is ott voltál a Derbyken. Mi maradt meg leginkább az emlékezetedben?

A stadionban uralkodó hangulat mindkét meccsen lenyűgöző volt. Egyszerűen király ilyen meccseken ott lenni a pályán. Ráadásul mindkét meccset megnyertük, leírhatatlan volt. Az „oroszlánok” végül feljutottak, nekünk csak egy évvel később sikerült. De mindkét meccstől mindmáig kiráz a hideg.

Vasárnap a TSV-é lesz a hazai rendezés joga. Milyen szerepet játszik ez a meccsen?

Természetesen kivételes lesz a hangulat, de meccs közben nem sokat tapasztalunk ebből. Ha kilépünk a pályára, egyszerűen csak a pirosak játszanak a kékek ellen.

Hogyan ítéli meg az ellenfelet?

Nehéz megmondani, mert Michael Köllner személyében egy új edzőjük van, viszont fizikálisan robosztus a csapatuk. Korábban gyakran keresték a támadót, Sascha Mölderst hosszú labdákkal és széleken keresztüli beadásokkal.

Mit kell tenniük, hogy győztesen hagyják el a pályát?

Az alapvető erényeinket érvényesítenünk kell, csakúgy mint minden harmadosztályú találkozón. Ez már nem a Regionalliga, ahol egyes meccseket 90 százalékos teljesítménnyel meg tudsz nyerni. A saját játékunkat kell felvonultatnunk, ezt idén már sokszor megtettük. Ha ismét sikerül, megnyerjük a meccset.

Mik a céljaid a szezon hátralévő részére?

Nem akarjuk, hogy közünk legyen a kieséshez. Személy szerint pedig: idén csak egy meccset hoztam le kapott gól nélkül – szívesen megismételném ezt egy párszor. Támaszt akarok nyújtani a csapatnak, még többet akarok irányítani hátulról – főleg ebben a tekintetben akarom megtenni a következő lépést.



Früchtl: Támaszt akarok nyújtani a csapatnak, még többet akarok irányítani
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top