Bundesliga

Flick: Nyílt és őszinte vagyok, senkit nem szeretnék ámítaniHansi Flick a szombat délutáni, Düsseldorf elleni idegenbeli bajnoki kapcsán adott sajtótájékoztatót.


A személyi helyzetről: Tegnap rövid gyakorlatot tartottunk, ugyanis pár válogatott játékosunk még fáradt volt. Holnap viszont mindenki fitt lesz és mindenki ott van a fedélzeten. Hihetetlen nagy örömet okoz nekem ezzel a csapattal dolgozni, jó stáb is van körülöttem. A válogatott szünetben is magasszintű edzéseket végeztünk.

Rummenigge dicsérő szavairól és a távolabbi jövőjéről: Az én munkám szempontjából ennek nincs jelentősége. Lényeg, hogy a klubnak elegendő ideje van gondolkodnia a jövő szempontjából megfelelő döntésen. Megvárjuk a téli szünetet, ezután össze fogunk ülni.

A védelemről, Alabáról, Daviesről: A védelmi négyesünk nagyon jól végezte a dolgát a legutóbbi két meccsen. Mindenki kiemelkedő munkát végzett. Viszont mindenkinek minden nap újra bizonyítania és fejlődnie kell. Alaba a BVB ellen szenzációs meccset játszott a védelem tengelyében, és nem csak védekezőleg, hanem támadólag is – hátulról vezényelte a csapatot és építette a játékot, ezért ő nagyon fontos nekünk ezen a poszton. Alphonso is nagyon jó volt, hihetetlenül gyors. Ő egy fiatal srác és rengeteg fejlődési potenciál rejlik benne.

A Düsseldorfról: Egy védelezőleg nagyon kompakt és a gyors támadásaik miatt elől is sok kvalitással bíró ellenfellel mérkőzünk, remekül kontráznak. Az idei szezonban ezt elég gyakran bebizonyították.

A játékosokkal való kommunikációról: Meccsről meccsre gondolkozunk, és figyelembe kell vennünk, hogy sok intenzív mérkőzés vár ránk. Fontos, hogy továbbra is sokat kommunikáljunk a játékosokkal. Az alapvetően jó dolog, ha azok akik nem játszanak, elégedetlenek. Fontos nekik megmondani mit vár tőlük az ember és miért nem játszanak. Mindig nyílt és őszinte vagyok, senkit nem szeretnék ámítani. Másnak lehet más a  hozzáállása, nekem ez.A célokról: Minden mérkőzést meg szeretnénk nyerni, ami persze nem annyira egyszerű, de ezt tudjuk mindannyian. Alapvetően pozitív ember vagyok. Ha az ember ránéz a srácokra, látja bennük a feltétlen győzniakarást. Megvan bennünk a kvalitás ahhoz, hogy a téli szünetig fennmaradó mérkőzéseket sikeresen abszolváljuk.

Az ifijátékosokról: Zirkzee, Batista Meier, Singh és Dajaku személyében négy ifijátékos edz velünk. Meggyőződésünk, hogy ezek a srácok megfelelő fejlődésen mennek keresztül, ha a legjobbakkal edzenek. A proficsapatunknál a legjobb körülményekkel rendelkeznek ehhez.

Müllerről: Thomas fontos a csapat számára, mert az ellenfél soha nem tudja igazán lekövetni őt, taktikailag szuper érzéke van, ráadásul hihetetlen sokat dolgozik a pályán. Csakúgy mint a többi játékosnál, nála is meg kell találni a megfelelő egyensúlyt. Minden pozícióban remekül el vagyunk látva, fontos, hogy mindenki megkapja a megbecsülését.

Az átigazolásokról: Természetesen ez mindig témát jelent, most viszont a saját játékosainkra koncentrálunk. A jelenlegi keret elég jó.

A jövőjéről és Pochettinoról: Sok dolgot eltudok képzelni, de a futball nem tervezhető. Nem az én feladatom elemezni egy edzőkollégát. Ez nem ide tartozik, nem is szeretnék nyilatkozni róla. Nem érdekel. Mepróbálom végezni a munkám és megpróbálok eredményes lenni.

Thiagoról és Coutinhoról: Hihetetlen magas potenciállal rendelkeznek. Nem voltunk könnyű helyzetben. Kicsit változtattunk a játékostílusunkon, ugyanis előrébb védekezünk. Olyan játékosokat vetettem be, akik labda nélkül egy kicsit talán jobbak. De mindannyiaunk tudjuk: A labdabirtoklás jót tesz a játékunk minőségének.Flick: Nyílt és őszinte vagyok, senkit nem szeretnék ámítani
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top