Válogatott

12 gólt lőttek a Bayern profijai a válogatott mérkőzéseken



Hét játékosunk volt eredményes az EB-selejtezők során.



🇩🇪 A válogatott szünet első, fehéroroszok elleni meccsén Németország 4-0-ra győzött és bebiztosította helyét a 2020-as EB-re. Neuer, Kimmich, Goretzka és Gnabry is játszott. Manu óriási védései mellett Leon góllal járult hozzá a németek győzelméhez. A csoportgyőzelmért vívott észak-írek elleni, 0-1-ről 6-1-re megfordított meccsen ter Stegen kapott lehetőséget a kapuban, a másik három bayernes azonban megkapta a kezdőtagságot Löwtől – olyannyira, hogy Gnabry és Goretzka ebből ötöt vállaltak.

Goretzka gólja a fehéroroszok ellen ⬆
Gnabry egyenlítőgólja az északírek ellen ⬆
Így szerezte meg a vezetést Goretzka Észak-Írország ellen. ⬆
Gnabry második gólja az északi írek ellen. 13. válogatott meccsén ez volt a 12. találata. ⬆
A Gnabry mesterhármasát jelentő találat. ⬆
Goretzka is felzárkózik a gólversenyben, ez volt a második találata az észak-írek elleni találkozón.



 

🇫🇷 Franciaország az első válogatott meccsén Varane és Giroud góljaival 2-1-re megverte Moldova válogatottját. Ezen a találkozón mindhárom Bayernes, azaz Pavard, Tolisso és Coman is kezdett, Kingsleyt azonban az utolsó percekben le kellett cserélni és az albánok ellen 2-0-ra megnyert találkozón sem léphetett pályára. Ezen a meccsen Tolisso megszerezte első gólját a válogatottban, amelyet Griezmann duplázott meg.

Tolisso első válogatott-gólja

 

🇵🇱 Lengyelország már az utolsó két selejtező előtt bebiztosította az EB-szereplését. Lewandowski nem is kezdett az Izrael elleni idegenbeli meccsen, csak a 68. percben, 2-1-es állásnál állt be focizgatni kicsit. A szlovénok elleni zárómeccsen azonban már Lewa is kezdőkén tehetett hozzá csapata teljesítményéhez. Ő szerezte meg a 2-1-es vezetést jelentő találatot. A mérkőzés végül 3-2-es lengyel győzelemmel ért véget.

Lewandowski vezetőtalálata, amelyet később kiegyenlítettek a szlovénok ⬆

 

🇭🇷 A magyarok csoportjában szereplő VB-ezüstérmes Horvátország az első meccsen gólhátrányból győzte le 3-1-re Szlovákiát, az utolsó gólt épp a Bayern játékosa, Ivan Perisic szerezte. A horvátok játszottak még egy barátságos meccset a grúzok ellen, ahol szintén betalált az Intertől érkező kölcsönjátékos. Íme a góljai.

Perisic gólja a szlovákok elleni tétmeccsen. ⬆
Ezt a gólt lőtte Ivan a grúzok elleni barátságos találkozón. ⬆

 

🇦🇹 David Alaba hathatós közreműködésével Ausztria is kijutott a kontinenstornára: A Bayern játékosa szerezte meg a vezetést a hetedik percben és végül 2-1-re győzték le az észak-macedónokat, amellyel Lewáék mögött a csoport második helyén mentek tovább a sógik. David kedden pihenőt kapott, be sem került a lettek elleni keretbe.

David Alaba találata. ⬆

 

🇪🇸 A Thiagoval felálló Spanyolország hét különböző gólszerzővel 7-0-ra verte meg a máltai válogatottat – a Bayern középpályása nem talált be, de két találatot előkészített. A románok elleni 5-0-ás zárómeccsen pihenőt kapott Alcantara.

🇧🇷 Coutinho az argentinok elleni presztízsmeccsen kezdve, a második félidőben lecserélve 1-0-ás vereséget szenvedett Brazília válogatottjával. A keddi, Dél-Korea elleni 3-0-ra megnyert meccset viszont végigjátszotta és ő volt csapata egyik legjobbja – a második gólt egy csodálatos szabadrúgás után őis ő vitte be.

Coutinho szép szabadrúgásgólja. ⬆

 

🇨🇦 Alphonso Davies a CONCACAF Nemzetek Ligájában 4-1-es vereséget szenvedett Kanada nemzeti csapatával az Egyesült Államok ellen. A szupertehetséges Bayern-játékos végigjátszotta a mérkőzést.

12 gólt lőttek a Bayern profijai a válogatott mérkőzéseken
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top