Egyéb

Xabi Alonso elárulta, miért igazolt annak idején a Bayernbe



A Real Madriddal aratott második Bajnokok Ligája győzelme után Xabi Alonso gyorsan és váratlanul a Bayern München játékosa lett. A baszk védekező középpályás a „The Athletic”-nek elmondta, hogy miért tette át székhelyét a bajor fővárosba.



„Nagyon kíváncsi voltam Pep Guardiolára, meg akartam tudni a titkait. Féktelen volt a lelkesedése. A fociban nagyon hosszú egy szezon és ő soha semmivel nem utalt arra, hogy fáradt lenne. Figyelmes és mindig felkészült volt. Ez minden bizonnyal motivált pár játékost.”

A 2017-es, Bayerntől való visszavonulása óta szintén edzőként, jelenleg a Real Madrid U13-masainál dolgozó Alonsonak imponált a katalán részletessége.

„Az volt az érzésünk, hogy jobban ismerjük az ellenfelet, mint ők saját magukat.”



Természetesen ez nem jelentett mindig könnyed mérkőzéseket, győzelmi garanciát a csapat számára. Xabi a Klopp vezette BVB elleni rangadókat emelte ki.

„Nem szerettem ellenük játszani, mert olyan intezívvé tették a mérkőzéseket, hogy a végére szinte már véged volt. A Borussia akkor olyan volt, mintha be akarnának zárni téged egy ketrecbe. Végig szervezett nyomást gyakoroltak ránk.”

Mint ismert, Pep Guardiolát a sajtó ismét szóba hozta a Bayernnel. A 2013-tól 2017-ig Münchenben edzősködő katalán zseni ügynöke elmondta, Pep jól érzi magát Manchesterben, de a futballban bármi megtörténhet.

Xabi Alonso elárulta, miért igazolt annak idején a Bayernbe
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top