Egyéb

Idén is rekordbevételt és rekordnyereséget jelentett be a Bayern – „Készen állunk többet invesztálni”



Sorozatbeli hetedik bajnoki címe és az újabb dupla után a Bayern gazdasági tekintetben is remek rekorderedményeket vonultathatott fel a pénteki közgyűlésen.



📈 Az FC Bayern AG az egy évvel ezelőtt bejelentett 657,4 millió eurós pénzforgalmát 90 millió euróval emelve újabb rekordot, 750,4 milliós bevételt ért el – jelentette be a klubot üzemeltető gazdasági társaság igazgatóhelyettese, Jan-Christian Dreesen.

📈 Az adózás előtti 75,3 és az adózás utáni 52,5 milliós profittal is a 120 éves történelmének legjobb eredményét érte el a klub. A saját tőke 451,3-ról 497 millióra emelkedett, míg a szabadon, például átigazolásokra kiadható pénzmag 211,8 millió eurót számlál.

▪ A kamatfizetés, adózás és értékcsökkentési leírás előtti üzemi eredmény, azaz az EBITDA-eredmény 146,1 millió eurónál állt meg, ami a 16/17-es szezonban volt csak több.

Forgalom (bevétel), EBITDA-eredmény és a színtiszta profit alakulása az elmúlt 10 évben.



📈 A szponzorációból (196,5), a mérkőzésekből (179,1), az ajándéktárgyakból (91,5) és az átigazolásokból (90,3) befolyó összegek is rekordot jelentenek. A TV-s közvetítésekből származó összeg a 124,5 milliójával szintén rekord, de ez messze elmarad a nemzetközi piac legjobban kereső klubjaihoz képest.

📈 A személyi kiadásokat illetően 336,2 millió minuszt generált a klub, a működési költségek pedig 227,8 millióra hágtak. A különböző adókra összesen 243,9 millió eurót adott ki a Bayern AG.

A klub által közzétett összes számadat megtekinthető az alábbi linken (németül).

Jan-Christian Dreesen: „A célunk nem a nyereség, hanem a sportszakmai sikerek maximalizálása. A csúcstehetségek versenyében úgy hisszük, hogy a megnövekedett gazdasági erőnk miatt ismét konkurenciaképesek leszünk a profi labdarúgás európai topelitjében és a jövőben is erre a célra hegyezzük ki a gazdasági erőfeszítéseinket. Készen állunk invesztálni, többet, mint a múltban.”



Idén is rekordbevételt és rekordnyereséget jelentett be a Bayern – „Készen állunk többet invesztálni”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top