Egyéb

Hivatalos: Herbert Hainer lett az új elnök – „Három dolgot fogok bevetni”



Egy korszak ért véget a Bayernnél: Uli Hoeness a pénteki közgyűlésen 49 év után válik meg hivatalból a Bayerntől.



Hoeness először játékosként, majd 27 éves korától menedzserként, végül pedig elnökként emelte a világ legszervezettebb klubjává a Bayernt. Már nem tagja a csapatot érintő szűk döntéshozói körnek. A klub ügyeit érintő kérdésekben ott lesz a felügyelőbizottságban, de már ott sem elnökként.

Nem meglepetésre szerepét mindkét szervezetnél a jóbarátja, az Adidas 2001 és 2016 közötti vezérigazgatója, Herbert Hainer veszi át, akinél aligha lehetett volna jobb jelöltet találni a klub és a felügyelőbizottság élére. A közgyűlés 6091 szavazójának túlnyomó többsége, 5976 fő rá szavazott, 79-en ellenkeztek, 36-an pedig tartózkodtak a választás lehetőségétől.

„Az FC Bayern a világ legjobb klubja. Nagy öröm és óriási megtiszteltetés, hogy ma itt állhatok önök előtt. Uli, szeretnék meghajolni az életműved előtt. Egyszerűen csodálatra méltó, amit ezért a klubért tettél.”

A bajor származású, Münchentől 100 km-re született 65 éves Hainer a klubot üzemeltető gazdasági társaság 2002-es megalakulásakor elnökhelyettesként került be a felügyelőbizottságba.

„Ebben az időszakban tanultam meg nagyra becsülni a Bayernt. A klub vérprofi munkájával sikerült egy családi klub és egy gazdasági vállalat elegyét létrehozni. Szeretem ezt a klubot.”

Természetesen Uli Hoeness távozásával sem fog változni a klub identitása .

„Az FC Bayern nem egy focizó vállalat és soha nem is szabad annak lennie. Mindig meg kell őriznünk a lelkünket. Az FC Bayern nyit a tolerancia, a tisztelet, a társadalmi elkötelezettség felé. A sportszakmai sikerek soha nem mehetnek az identitásunk rovására. Továbbra is a megfelelő egyensúlyt kell tartanunk a sportsikerek, a megfelelő számok és a gyökereink között.”

Hainer a választás előtt ígéretet tett a szavazóknak arra, hogy tökéletes utódja lesz a háttérbe vonuló Uli Hoenessnek.

„A klubban rejlő lehetőségek végtelenek és szeretném ezket kihasználni. Ennek érdekében három dolgot fogok bevetni: Az Adidasnál gyűjtött 30 éves szakértelmemet, a gazdaságban és a sportban meglévő nagy hálózatomat és mindenekelőtt az FC Bayern iránt érzett óriási szenvedélyemet.”

Nagy bizalma van a Bayern utánpótláképzésében, sajátnevelésű játékosokkal adna csattanós választ az átigazolási őrületre, majd messzire előretekintve zárta mondandóját:

„2022-ben újra döntőt rendeznek az Allianz Arénában. Ismét egy Finale dahoam. Ezt megnyerni hölgyeim és uraim, a nagy álmom! Nagy dicsőség lesz ezt a klubot szolgálni. Köszönöm!”

Az eddigi alelnökök, Prof. Dr. Dieter Mayer és az al-alelnök, Walter Mennekes az elmúlt évek sikerei után tovább folytatják munkájukat az elnök segítőjeként.

Hivatalos: Herbert Hainer lett az új elnök – „Három dolgot fogok bevetni”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top