Egyéb

Így reagáltak Uli Hoeness visszavonulására a legendákUli Hoeness fél évszázados labdarúgóként, menedzserként és elnökként eltöltött időszaka után visszavonul a hivatásától, nem lesz többé a Bayern elnöke. Az FCBayern.de válogatásának segítségével mutatjuk az egykori játékostársak, legendák, elismert futballszemélyiségek reakcióit.Karl-Heinz Rummenigge: Ha valakinek problémája van, vagy igazán nagy kalamajkában van, akkor Uli ott van, hogy segítsen. Az egyetemen nem tanítják, hogyan legyél az FC Bayern menedzsere és elnöke. Uli büszke lehet a munkájára.

Franz Beckenbauer: Még jól emlékszem arra, amikor Uli, Karl-Heinz Rummenigge és én az elnökségem ideje alatt ott ültünk a lelátón. Ha nekem nem tetszett egy meccs, gondolatban már kezdtem eladni a játékosokat. De a lefújás után ő mindig megnyugtatott. Hoeness gyakorlatilag mindent helyreálllított. Az FC Bayern a családja. A játékosok a gyermekei. Minden jót és jó egészséget kívánok Ulinak – az elmúlt 50 évet jól élte meg, a következő 50-et is jól fogja.

Jupp Heynckes: A barátság nem lehet egyirányú, elsősorban bizalomra alapul. Én megbízom Uli Hoenessben és ő is megbízik bennem. Szeretem az embereket. Ha az FC Bayernről van szó, szinte nem ismeri a barátságot, ezt tudniuk kell. Ő az FC Bayern DNS-e. Soha nem tett egy lépést hátra, mindig kettőt előre, ráadásul mindig sikeresen. Ő a világ legeredményesebb menedzsere.

Sepp Maier: A szőke angyal. Uli jól nézett ki. De amikor lendületbe került, senki nem tartotta fel őt. Olyan volt, mint egy rugby játékos, mint egy henger. A fejeseknél mindig féltette a fürtjeit. Ha 100 vagy 110 éves leszek, azt csak Ulinak köszönhetem majd. Nélküle már 35 évesen sem lettem volna sehol.Paul Breitner: Az egyetlen dolog, amit a nézeteltérésünk ellenére mondani szeretnék a búcsújáról az az, hogy: Ő az egyetlen futballnagyhatalom, akit egy szinten tudok említeni Santiago Bernabéuval. Amit Uli Hoeness megtett az FC Bayernért, az nagyszerű – csakúgy, mint amit Santiago Bernabeú is tett a Real Madridért.

Philipp Lahm: Uli Hoeness mindig a megérzéseire hagyatkozott és most az az érzése támadt, hogy ez a megfelelő időpont az elengedésre. Uli Hoeness úgy vezette az FC Bayernt, mint egy családi vállalkozást. Egy nagy korszak ér véget, de egy új veszi kezdetét.

Ottmar Hitzfeld: Amit elért, az mesébe illő. Egyáltalán nem lehet igazán felfogni. Uli menedzserként vagy elnökként is mindig jelen volt. Ő adta meg a labdarúgás irányát Németországban, sok klubvezetőnek volt ő az úttörője. Azt hiszem, még egyáltalán nem lehet felfogni azt, ami hiányozni fog nélküle a német labdarúgásból.

Louis van Gaal: Megvoltak a vitáink, de a búcsúja kapcsán azt el szeretném mondani, hogy ő az FC Bayern történelmének egyik legfontosabb figurája és nagyra becsülöm az életművét. Ő tette ezt a nagy és szervezett klubot azzá, ami jelenleg az FC Bayern. Csapó!

Dieter Hoeness: Mindannyian tudjuk, hogy 40 évnyi tevékenység után nem tudja annyira könnyen elhagyni a klubot. Hihetetlen milyen életművet hagy maga után. Nem lesz már olyan ember, aki egy klubot ennyi ideig és ilyen sikeresen képvisel.

Günter Netzer: Uli egy nagyon jó focista volt. Mindig nagyon hálás voltam, amikor együtt voltunk a pályán. Akkoriban csak kevés kóristánk volt és Uli nem tartozott közéjük. A szenvedély volt mindene. Másképp nem lehet elmagyarázni ezt a 49 éves elköteleződést. A szenvedély volt a legfontosabb alappillére. Imponál számomra, hogy ennyi ideig kitartott, számomra ő egy csoda. Egy igazán nagy ember hagyja el a német labdarúgást. Az életműve grandiózus. Számomra egyedülálló.Joachim Löw: Természetesen úgy képviselte a német labdarúgást, ahogy szinte senki, nagyon jelentős személlyé vált. Amit a Bayern Münchennél művelt és ami a sikereit illeti, az egyedülállónak tekinthető.

Hans-Joachim Watzke: Nem könnyítettük meg egymás életét. De meggyőződésem, hogy minden nézeteltéréstől függetlenül kölcsönösen tiszteljük egymást. Egy 40 éves időszakot menedzserként és elnökként úgy képviselni a Bayernnél, ahogy ő tette, az teljesen kivételes.

Dietmar Hopp: Az egyik pozitív tulajdonsága, amit a szenvedélye és az embersége mellett becsülök Uli Hoenessben, az az, hogy nagyon szerény. Pontosan ez az alapfeltétele annak, hogy képes elengedni azt, amit felépített.

Christian Seifert: Uli Hoeness öt évtizeden keresztül állandó képviselője volt a Bundesligának. Játékosként, menedzserként, klubelnökként a legmagasabb szinten ünnepelte a sikereit és mindig ott volt a középpontban. A visszavonulása által Uli Hoenessnek több ideje jut a családjára és a magánéletére. Ennyi reflektorfényben eltöltött év után ennek nagyon örülök.

Gianni Infantino: Uli Hoeness egy kivételes személyisége a német labdarúgásnak. Játékosként a szenvedélyével és a góljaival nyűgözött le szurkolók teljes generációit. Különböző szempontokból ő egy úttörő volt, aki globálisan elismert klubbá fejlesztette az FC Bayernt.

Christoph Daum: Soha nem voltál illedelmes, de mindig egyedülálló voltál. Nem győztesként vagy támadóként jöttél a világra, de az igazságérzeted, a gondoskodásod és az akaratod által a pályán és azon kívül is egy vezető lettél.Így reagáltak Uli Hoeness visszavonulására a legendák
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top