Egyéb

38 Bayern játékos vesz részt válogatott meccseken



A Dortmund elleni 4-0-ás siker után jó lelkiállapotban vághatnak neki az év utolsó, kéthetes válogatott szünetének a Bayern játékosai. A soron következő etapban 13 profi és 25 utánpótlásjátékos utazik el a nemzeti válogatotthoz, hogy abszolválják a mérkőzéseiket.



🇩🇪 Németország Neuerrel, Kimmichhel, Goretzkával és Gnabryval a soraiban szombat este Fehéroroszországot, jövő kedden pedig az észak-íreket fogadja Mönchengladbachban illetve Frankfurtban.

🇫🇷 A világbajnoki címvédő franciák csütörtökön és vasárnap játszanak – először Párizsban vendégelik meg a moldávokat, majd a hét utolsó napján Tiranába, Albániába utaznak. A Bayernből mindhárom rendszeres pályáralépő, Pavard, Tolisso és Coman is ott lesz Deschamps csapatában.

🇵🇱 Az EB-szereplést már kivívó lengyel barátaink szombaton Izraelbe utaznak, jövő kedden pedig Szlovéniát fogadják. Lewandowski ott lesz a keretben, ugyanis csak a téli szünetben fogja megoperáltatni kicsit problémás, de fájdalommentes ágyékát.

🇭🇷 A magyar válogatott csoportjában szereplő horvátok Perisiccsel a soraiban szombaton Szlovákiát, jövő kedden pedig a grúz válogatottat fogadják.

🇦🇹 David Alaba és az osztrák válogatt ugyanezeken a játéknapokon lép pályára: szombaton Bécsben Észak-Macedónia lesz az ellenfelük, míg kedden Lettországba utaznak.

🇪🇸 A Thiagoval készülő spanyol válogatott pénteken Máltát, hétfőn pedig Romániát fogadja – már tét nélkül, hiszen a hispánok is kvalifikálták magukat az „utazó EB-re”.

🇧🇷 Coutinhonak két mérkőzése lesz önbizalmat szerezni a válogatott szünet utáni időszakra: Pénteken semleges helyszínen, Szaúd-Arábiában az argentinok ellen, kedden Dél-Korea ellen Abu Dhabiban léphet pályára felkészülési mérkőzésen.

🇨🇦 Másik amerikai játékosunk, Alphonso Davies a CONCACAF Nemzetek Ligájában az USA ellen lép pályára szombaton hajnalban.




A 15 profiszerződéssel rendelkező játékoson kívül 25 ifista is lehetőséget kap a különböző korosztályos válogatottakban. Felsorolásképp prezentáljuk őket.

Profik: Sarpreet Singh (Új-Zéland)

U23: Chris Richards (USA)

U21: Mert Yilmaz (Törökország)

U20: Christian Früchtl, Lukas Mai (Németország)

U19: Oliver Batista-Meier, Leon Dajaku (Németország) | Joshua Zirkzee (Hollandia) | Flavius Daniluc (Ausztria), Marvin Cuni (Albánia), Alex Timossi Andersson (Svédország)

U18: Gabriel Vidovic (Horvárország)

U17: Bright Arrey-Mbi, Lassen Günther, Torben Rhein, Luca Denk, Angelo Brücknker (Németország) | Jamal Musiala (Anglia)

U16: Pepe Brekner, Rares Canea, Eyüp Aydin, Giancarlo Lore (Németország)

U15: Paul Wanner, Salih Sen, Benjamin Ballis (Németország)



38 Bayern játékos vesz részt válogatott meccseken
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top