Bundesliga

„Olyan futballt játszottunk, amelyet a nézők is látni szeretnének” – Reakciók: Bayern 4-0 BVB



A Dortmund elleni magabiztos 4-0 után a bajorok nagyon elégedetten nyilatkoztak a mérkőzésről.



🔴 Hansi Flick: Engem nem érdekel a múlt. Az volt a feladatom, hogy levezényeljem ezeket a mérkőzéseket a csapattal. Nem volt annyira egyszerű dolguk, nem sok edzést tudtunk beiktatni – de tudatában voltak annak, hogy nyomás alatt vannak és jól kezelték a helyzetet, jól valósították meg a terveket. Ma bebizonyítottuk, hogy tudjuk élvezni a focit, illetve hogy defenzív szempontból is nagy fejlődésen mentünk keresztül. Németország évente kétszer van lázban a Klassiker miatt – fontos a taktika, de a hozzáállás is, ugyanis meg kellett mutatnunk, hogy feltétlenül győzni akarunk. Olyan futballt játszottunk, amelyet a nézők is látni szeretnének.

▪ Lewandowski operációjáról: Ez az ő döntése. Olyan formában van, hogy természetesen még gondolkozik rajta. Számomra ő a világ legjobb csatára, de nem szabad elfeledni, hogy kemény munka áll mögötte. Robert egy abszolút példakép.

▪ A jövőjéről: Ez nem rólam, hanem a Bayern Münchenről szól. Örültem és megtiszteltetés volt számomra, hogy megkaptam a bizalmat és felkészíthettem a csapatot erre a két mérkőzésre. Tulajdonképpen csak segédedzőként érkeztem, mert hiányzott a mindennapi munka a pálya mellett. Most van ideje a klubnak gondolkozni az edzőkérdésen, nem egyeztettünk még semmit. A ma estét egy üveg bor társaságában, a családdal fogom kiélvezni, elégedett vagyok.

▪ Daviesről: Hihetetlenül gyors, ezt ma is láthattuk. Hakimi, de főleg Sancho ellen nem egyszerű játszani, de mindkettejüket remekül a markában tartotta, senki nem menekülhetett el előle.

🔴 Thomas Müller: Gratulálok a csapatnak. Jól megvalósítottuk azt, amit Hansi rövid időn belül utasított nekünk. Bátrak voltunk és a szélsővédőinkkel is nyomultunk előre. Mindig pompás, amikor a Dortmundot vendégül látjuk és így játszunk ellenük, mint most. Az első perctől kezdve világossá tettük, hogy ma győzni akarunk itt. A második félidő is élvezetes volt, láthatta mindenki, hogy ott voltunk fejben.

▪ A Kovac távozása utáni változásokról: Mindkét meccsen tetszett a játékstílusunk. Nagyon jók és agresszívak voltunk a labda nélkül is. A játékosokon különösen nagy volt a nyomás, ugyanis nem volt több alibi, nem volt több kifogás a rossz szereplésre.

🔴 Goretzka Daviesről: Szuper meccset játszot, de mindannyian tudjuk, hogy megvan benne ez a potenciál. Ő egy igazi gép és a jövőben is biztosan számíthatunk és örülhetünk még hasonló teljesítménynek a részéről.



🔴 Uli Hoeness: Ez egy erődemonstráció volt, az elsőtől az utolsó percig küzdött a csapatunk. Köszönetet kell mondanom a játékosoknak, hogy örökre az emlékezetembe vésték ezt a találkozót. Csodás lezárás volt.

▪ Flick munkájáról: Felszabadultak voltak a srácok, de tudták, hogy ma bizonyítaniuk kell és ezt meg is tették. A következő két hétben meghozza a döntést a klub, amelyben Flick is biztosan szerepet fog játszani. Egyvalami világos: Egy ilyen hihetetlen hét és két meggyőző meccs után nem mondhatjuk azt, hogy elküldjük Hansi Flicket és hozunk valakit, aki talán csak egy pár hónapig dolgozhat a csapattal. Asszisztensként mindig jó kapcsolata volt a csapattal és ezen a héten is jól teljesített velük. Nem fogunk gyorsan dönteni, azt hiszem, hogy Hansi Flick lesz az elsődleges tárgyalópartnerünk.

▪ Kovac menesztéséről: Tisztességes búcsút vettem Niko Kovactól, még mindig sokat tartom vele a kapcsolatot. Nálam az edzők szinte mindig barátként távoznak.

▪ Az elnökként való búcsújáról: Nem tudtam felkészülni erre a pillanatra. Amikor átvettem a klubot, akkor még csak 8000 tagot számláltunk. Most egy világszintű klubot, egy hihetetlen stadionnal adok át, 300 ezer tagunk van. Akkoriban 12 millió márka volt a forgalmunk, most 750 millió, illetve volt 20 alkalmazottunk, most többen vagyunk 1000-nél is. Nagy részt vállaltam ebből. Több, mint 60 címet nyertünk.

🔴 Rummenigge: Azt hittem, hogy Gerd Müller rekordja az örökkévalóságé, viszont Robert az első, aki képes lehet veszélybe sodorni ezt.

🆚 Mats Hummels: A Bayern jobb volt. Azt hiszem jól kezdtük az első negyedórát, majd Paco és Reus becserélése után is volt egy pár jó pillanatunk. De ennyi. Nem voltunk elég bátrak. Technikailag sokat vétettünk, egyszerűen nem voltunk elég jók. Azt hittem, hogy az utóbbi három meccs lendületét is magunkkal tudjuk ragadni és bátrabban lépünk pályára annál, mint ahogy az elmúlt években tette itt a BVB. Ez csak rövid ideig sikerült.

🆚 Lucien Favre: A Bayern sokkal jobb volt nálunk – mi nem voltunk azok és ez csalódást jelent számunkra. Nem féltünk, jobbak voltak, jobbak voltak a labdabirtoklásban és gyorsabban kezelték a labdát nálunk. Az első 25 percben szinte az összes labdát elveszítettük. Nem voltunk ott fejben.



„Olyan futballt játszottunk, amelyet a nézők is látni szeretnének” – Reakciók: Bayern 4-0 BVB
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top