Bundesliga

Sorsdöntő presztízsmeccsen fogadjuk a riválist | Előzetes: Klassiker

Hansi Flick csapata új erővel fogadhatja hazai pályán a jó formában lévő sárgákat.



Egy héttel a Frankfurt elleni „edzőmenesztős” vereség után a Bayern ezúttal az ismét kiváló formában teljesítő Dortmundot fogadja hazai pályán, közvetlenül a válogatott szünet előtt. Mint ismert, Kovac távozásával az Olympiakos elleni meccset csapatával 2-0-ra megnyerő Hansi Flicket nevezték ki edzőnek erre a mérkőzésre és ez a találkozó is hatással lesz a sorsára, illetve az edzőkérdésre. A váltás jó hatással volt a csapatra, ugyanis a hangulat, a mutatott játék és a hozzáállás is jobb, mint a horvát idejében. Van hova javulnia a a bajoroknak, a 11. forduló előtt ugyanis csak a negyedik helyen álltak a tabellán, pénteki bajnokiján pedig a legjobb formában lévő Hoffenheim is beelőzte a Rekordbajnokot. Lewáék egy ponttal vannak elmaradva a Dortmundtól, így egy győzelem esetén meg is előznék a darazsakat.

🆚 Az ellenfélről

Hetekkel ezelőtt gyenge formában játszva bukdácsolt és veszített váratlan pontokat a BVB, Lucien Favre állását is kérdőre vonták. A legutóbbi három, sorsdöntő meccsét azonban egyaránt megnyerte a Dortmund – hazai pályán győzték le a listavezető Gladbachot, a szintén az élmezőnybe számító kilencedik Wolfsburgot, illetve a BL-ben 0-2-ről 3-2-re az Intert. Egy ilyen meccs előtt nincs nagy jelentősége, de idegenbeli statisztikájuk nem mutat jól a bajnokságban, ugyanis a legutóbbi három meccsüket, a Schalke, a Freiburg és a Frankfurt ellen döntetlenre adták, illetve még a szezon legelején az Union Berlintől is kikaptak.



👥 Személyi helyzet

A Frankfurt elleni piroslapja miatt Boateng a Klassikerre és a válogatott szünet utáni Düsseldorf elleni meccsre is kipontozta magát, Flick szerint helyette Lukas Mai lesz ott a keretben. Jerome-on kívül a szokásos trió, Süle, Lucas és Arp sem állhat rendelkezésre. Hansi már a BL-meccs előtt elmondta, olyan kezdőt küld pályára, amelyet szombaton is bevethet, így az Olympiakos elleni kezdőre számíthatunk. A túloldalon Paco Alcacer hat hét után térhet vissza a kezdőbe. Sancho az Inter elleni sérülése miatt nem léphet pályára, de Reus játéka is csak az utolsó pillanatokban fog eldőlni.

Előzetes kezdőcsapatok a Bild szerint:

Bayern: Neuer – Pavard, Martinez, Alaba, Davies – Kimmich – Gnabry, Müller, Goretzka, Coman – Lewandowski

Dortmund: Bürki – Hakimi, Akanji, Hummels, Schulz – Witsel, Weigl – Sancho, Brandt, Hazard – Alcácer



📊 Érdekességek

▪ A Bayern a legutóbbi négy bajnokin csak négy pontot szerzett (1-1 győzelem és döntetlen, 2 vereség). A 18 megszerzett ponttal ez a leggyengébb szezon a 2010/11-es szezon óta.

▪ A Bayern idén már 16 gólt kapott, 10 forduló után ez legutóbbi 2008/2009-ben fordult elő. A legutóbbi nyolc hazai meccsből pedig csak az 5. fordulóban, a Köln elleni 4-0 során nem kaptak gólt.

▪ Lewa az első 10 fordulóban minden meccsen betalált, amellyel Bundesliga rekordot állított fel. A BVB ellen a 11 játéknap utáni gólok számában állíthatja be Gerd Müller 1968-as, 15 gólos rekordját. Robert ezenkívül a legutóbbi öt BVB elleni meccsen mindig betalált legalább egyszer.

▪ A Dortmund három meccs óta nem kapott gólt és a hetedik forduló óta veretlen – az egyetlen vereséget az Uniontól szenvedték el a vendégek.

▪ Ez lesz a 101. Klassiker a bajnokságban: 46 meccset a Bayern, 25-öt a BVB nyert meg, a fennmaradó 29 meccs pedig döntetlennel zárult.

▪  A Bayern a legutóbbi öt meccsét megnyerte otthon a BVB ellen, a legfrissebb eredmények sorrendben: 5-0, 6-0, 4-1, 5-1, 2-1

🗣 Nyilatkozatok

Hansi Flick: Magas intenzitású mérkőzés vár ránk, egész Németország várja már. Otthon játszunk és győzni akarunk. Jót tett, hogy a koncentrációnkat a védekezésre fektettük, de tudjuk, hogy támadásban fejlődnünk kell még. A csapat nagyon várja a meccset, mindent beleadnak majd. Remek mix uralkodik a tudatos lazaság illetve a koncentráció és a fókusz között. Ismerjük az ilyen meccsek jelentőségét.

Lucien Favre: Ez egy nagyon különleges párosítés és egy nagyon fontos meccs. Az elmúlt öt évben viszont nagyon nehéz volt itt. Nincs semmi veszítenivalónk. Nagyon tiszteljük a Bayernt, egy topcsapat az övék, de nem félünk tőlük.

ℹ A mérkőzést szombaton 18:30-tól a Sport2 fogja közvetíteni.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top