Bundesliga

Flick: Meg akarjuk verni a Dortmundot – magas színvonalú meccs leszA Bayern edzője a Dortmund elleni Klassiker előtti nap tartott sajtótájékoztatót.


Az Olympiakos elleni meccs tanulságairól: Nagyon jó hatással volt ránk, hogy a védekezésre is összpontosítottunk. Jól csinálta a csapat – Kimmich 13,6, Thomas Müller 12,6 km-t futott. Támadásban van még bennünk potenciál, de nálam a védekezés áll középpontban. A legutóbbi meccseken láttuk miben kell fejlődnünk, túl sok gólt kaptunk.

A jövőjéről: A Dortmund elleni meccs a célegyenes, amelyen győzelemmel kell áthaladnunk. Meg akarjuk verni őket. Semmi más nem érdekel most, úgysem tudom befolyásolni.

A BL-meccsen csak padon kezdő Thiago-Coutinho párosról és a személyi helyzetről: Mindig szomorú voltam, amikor nem játszottam vagy csak későn cseréltek be. De nálunk mindenki, aki a 18 fős keret tagja, pályára léphet. Mindenki tudja, hogy nem annyira egyszerű ez a szituáció. Boateng helyett Lukas Mai lesz ott a keretben opcióként a védelmünk számára. A keretből mindenki játszhat, mindenki remek kvalitásokkal bír.

A játékötletéről: A labdabirtoklás és a hatékonyság támogatója vagyok. Jelenleg nem annyira letisztult a játékunk, nagyobb labdabiztonságra van szükségünk. A Pireusz ellen ez jól ment, de a Dortmund egy másik kaliber. Magas színvonalú meccs lesz. Mindkét csapatnak hihetetlen jók a játékosai, a BVB nagyon gyors.

Matthäus azon nyilatkozatáról, miszerint Hansit lehetne Hansként is szólítani: A nagyapámat Hansnak, az apámat szintén Hansnak hívták, és neki volt az a remek ötlete, hogy Hans-Dieternek nevezzenek el. A játékosok nyugodtan szólíthatnak Hansinak. Ettől még nem veszítem el a tekintélyemet, tudok én is hangos lenni – egy edzőnek az is feladata, hogy néha az legyen.Támadóbb lesz a Bayern focija? Az elmúlt években hozzászoktak a szép támadófocihoz az emberek. Mi magunk sem vagyunk elégedettek a legutóbbi mérkőzésekkel, a szerencsénkért sem dolgoztunk meg. Most a védekezésre fektettük a hangsúlyt, de tudjuk, hogy a támadásokban még többet kell nyújtanunk. Ez nem megy egyik napról a másikra.

A magánéletéről: Van egy labradorom (nevet). Családember vagyok, van két lányom és két unokám, szívesen töltöm velük az időmet.

Alphonso Daviesről: Elemzéseket végeztünk róla. Nagyon magabiztos vagyok, hogy képes balhátvédként érvényesülni. Elegendően gyors ahhoz, hogy útját állja Hakiminek.

Az 1985-ös Bayernhez való átigazolásáról: 19 éves voltam és az anyósoméknál laktam. Uli felhívott és elmondta, hogy le akar igazolni a Bayernhez. Viszonylag gyorsan le is zajlottak a tárgyalások.

A csapat hangulatáról: A srácok nagyon koncentráltak és nagyon várják a mérkőzést, ezt a mai edzésen is lehetett érzékelni. Van egy bizonyos lazaság bennük, de teljes mértékben fókuszálnak.Flick: Meg akarjuk verni a Dortmundot – magas színvonalú meccs lesz
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top