Bajnokok Ligája

Mennyire támad fel a Kovac nélküli Bayern? | Előzetes: Bayern – Olympiakos

A csoportelső Bayern számára egy Olympiakos elleni hazai győzelem már négy forduló után továbbjutást jelentene a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé.



Két héttel ezelőtt a bajorok 1-0-ás hátrányból felállva és már 3-1-re is vezetve végül 3-2-re tudtak győzni Pireuszban. Azóta a Bayern épphogy megverte az Union Berlint és a Bochumot, majd csúnya, 5-1-es vereséget szenvedett el Frankfurtban – ez Niko Kovac sorsát is megpecsételte, akinek a helyét a szezon elején a vezetők által a horvát figyelmébe ajánlott Hansi Flick segédedző vette át. Ezen a meccsen kiderül, hogy a játékosok az új érában milyen hozzáállással és játékkal fognak tudni előrukkolni, látható lesz-e azonnal a különbség az előző meccsek szenvedéséhez, ötlettelen játékához és gyenge védelméhez képest. Niko Kovac távozását a játékosok többsége jól fogadta. A szintén jókedvű Flickkel és a visszatérő Gerlanddal együtt az általános hangulat is sokkal oldottabbnak tűnik, ami a játékkedv és a motiváció visszatérésére is következtetheti a rajongókat.

Az Olympiakos bár az első fordulóban még 2-0-ról 2-2-re felállt otthon a gyenge formában lévő Tottenham ellen, a Crvena Zvezda és a Bayern elleni vereségük miatt egy ponttal az utolsó helyen állnak. A Tottenham a Bayern mögött jelenleg négy ponttal a második, a szerbek pedig hárommal az EL-helyet foglalják el. Főpróbájuk sem sikerült jól a görögöknek, a Xanthi otthonában csak gólnélküli döntetlenre voltak képesek. Előzetesen aligha számoltak ponttal az Allianz Arénában, de a görögök biztosan megpróbálnak majd ezúttal is ünneprontóak lenni. Nem lesz egyszerű dolguk, ugyanis a Bayern 13 csoportmeccs óta veretlen (11 győzelem, 2 döntetlen) és az európai kupaporondon még soha tudta őket legyőzni görög csapat – sőt hazai pályán még gólt sem kaptak görög ellenféltől.

Személyi helyzet

Niklas Sülén, Lucas Hernandezen és Fiete Arpon kívül minden játékos rendelkezésére áll Flicknek, bár rajtuk kívül a Frankfurt elleni kiállítása miatt két bajnokira eltiltott Boateng sem lesz ott a kezdőcsapatban. Kovac utódja olyan csapatot akar összeszoktatni, amelyet a hétvégi, Dortmund elleni várva várt rangadón is bevethet. A kezdőt illetően Hansi már kikötötte, hogy Martínez a védelem tengelyében, Müller pedig szintén a startformációban fog kezdeni.



Nyilatkozatok

🔴 Hansi Flick: Nagyszerű edzést végeztünk és nagyon aktívak voltunk. A csapat tudja, hogy most ők vannak felelősség alá véve. A kapott gólok nem voltak méltóak a Bayernhez. Fontos szerepe van a hozzáállásnak is, a csapatnak aktívnak és kezdeményezőnek kell lennie, meg kell mutatnunk a kvalitásainkat. Az Olympiakos már Pireuszban is bizonyította, hogy nagyon fegyelmezetten védekeznek és összetettek. Jók az egyéni játékosaik és remek a széljátékuk.

🆚 Pedro Martins, az Olympiakos edzője: Biztosak vagyunk abban, hogy a Bayern ugyanazzal a filozófiával fog játszani. Ránk az vonatkozik, hogy szervezetten, koncentráltan, türelmesen és szenvedéllyel játsszunk. Hiszünk magunkban; azért vagyunk itt, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból. Magasak az elvárásaink és történelmet akarunk írni. Ki kell használnunk az előttünk adódó összes jó lehetőséget. Fontos, hogy ugyanolyan szintű teljesítményt nyújtunk, mint az első meccsen.

Előzetes kezdőcsapatok

🔴 Bayern: Neuer – Alaba, Martínez, Pavard, Kimmich – Thiago, Goretzka – Coman, Müller, Gnabry – Lewandowski

🆚 Olympiakos: Sá – Tsimikas, Semedo, Meriah, Elabdellaoui – Bouchalakis, Camara, Guilherme – Masouras, Guerrero, Podence

A mérkőzést a lengyel Raczkowski vezeti és a Spíler 1 közvetíti élőben 18:55-kor.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top