Bajnokok Ligája

Kimmich: Nincs több mellébeszéd; Hansi jó szakmai beszédet tartott

Joshua Kimmich az Olympiakos Pireus elleni hazai meccs előtt állta az újságírók kérdéseit.Az edzőváltásról és a kudarcról: Természetesen nem volt egyszerű a mai reggel. Holnap elsősorban nekünk, játékosoknak kell bizonyítanunk. Az mindig egy bizonyos kudarcot jelent, ha egy edzőnek mennie kell. Ha eredményesek lettünk volna, nem jutottunk volna el idáig. Kérdőre kell vonnunk magunkat és gondoskodnunk kell arról, hogy megnyerjük a holnapi mérkőzést. Hansinak sem egyszerű, kevés ideje van. Az elsődleges felelősséget most mi, a játékosok viseljük. De ez edzőtéma senkinek nem alibi, nincs több mellébeszéd.

Az edzői folytonosságról: Az ember folyamatosságot szeretne, mert az azt jelentené, hogy eredményesek vagyunk az edzővel. Ha az ember rosszul játszik, akkor először az edző van elővéve. De minden edzőtől lehet valami újat tanulni.

Hansi Flickről: Ő egy remek személyiség, jó szakmai beszédet tartott. Vezetőedzőként egy fokkal másabb, de a beszédét lazára vette. Ettől függetlenül azért azt észlelni rajta, hogy nehéz dolga van és furcsa helyzetbe került. Most nagyobb felelősséget visel magán. Nekünk játékosoknak az edzővel közösen kell együttműködnünk.

Kovac búcsújáról: Ami nehéz: játékosként megmondani, hogy így vagy úgy kell játszanunk. Az ilyesminek az edzőtől kell jönnie. Kovac búcsúja egy furcsa, szomorú hangulatot teremtett, ha az elbúcsúzás ilyen körülmények között történik.

A védelemről: Stabilitásra van szükségünk, ez fontos tényező volt korábban is. Ez lesz most az elsődleges feladatunk, hogy ne kelljen mindig három gólt szereznünk, hogy győzni tudjunk. A védelmet összeállítani az csak egy dolog, de nem csak a hátsó négyes felelős a bekapott gólokért. Egységesen kell csinálnunk, manapság csak így működik a dolog.

A hangulatról: A Bajnokok Ligájában mindig különös hangulat uralkodik, ez nálunk, de a szurkolók körében is észlelhető, amikor a reflektorok felvillannak. De hangulat ide vagy oda, holnap győznünk kell itt. Nincs több mellébeszéd.

Megkérdezték-e őket Kovac távozása előtt: Nem. Ez a vezetőség dolga.

Az edzőkérdésről: A célunk az, hogy Hansival megnyerjük a következő két meccset és ezáltal visszanyerjük az önbizalmunkat is. Először holnap kell győznünk. Meglátjuk hogyan döntenek a vezetők, ezt a döntést sem mi hozzuk meg.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top