Bajnokok Ligája

Hansi Flick: Csapatember vagyok és jó kapcsolatom van a játékosokkal

A Niko Kovac helyét legalább két meccsre átvevő Hansi Flick megtartotta első sajtótájékoztatóját a Bayern vezetőedzőjeként.


A kinevezéséről: Tényleg nagyon gyorsan történtek a dolgok. Brazzo vasárnap ebédidőben hívott és azt mondta, hogy menjek be az irodába. Elmagyarázta a helyzetet. Azt mondta, hogy azt akarják, én vegyem át a posztot. Világos volt számomra, hogy megteszem, már csak hűségből is. Ez megtisztel. De a hétfői nap őrületes kihívás volt, sokan kerestek meg. Niko és Robert miatt is, akiket emberileg is nagyra becsültem.

Az edzésről: Nagyszerű edzést végeztünk, nagyon aktívak voltunk. A csapat megértette, hogy most ők vannak felelősség alá véve.

A jövőjéről: Mondok én valamit: Nem olyan vagyok, aki a múltban vagy a jövőben él. A jelen a döntő. Erre kell koncentrálni, mindannyiunknak. Ezért is vagyok boldog, hogy Hermann Gerland is besegít. Ő ismeri a csapatot, becsüli őket. Minden, ami ez után fog történni, nem érdekel.

A taktikáról és a hozzáállásról: Az ember mindent megtud változtatni. Azok a gólok, amiket kaptunk, nem voltak méltóak a Bayernhez. Úgy edzettünk ma, ahogyan játszani is akarunk. De az ember nem tud mindent megváltoztatni, ez is nyilvánvaló, de fontos szerepe van a hozzáállásnak is. Talán taktikailag is változtatni fogunk egy-két dologban. A csapatnak aktívnak és kezdeményezőnek kell lennie. Meg kell mutatnunk a labdával, milyen kvalitásokkal rendelkezünk. Ezt minden egyes játékosnak meg kell mutatnia, nem csak Manuel Neuernek vagy Lewynek.

A személyes beszélgetésekről: Elterveztem, hogy mindenkivel beszélek. A játékosok jelentős részével már megbeszéltem mit várok tőlük és mire tartom őket a teljesítményük alapján. Fontos az őszinteség. Ez egy olyan feladat, amelyre kevés időm van. Ezáltal mindenki megtudja mutatni mi rejlik magában, de azt is, hogy milyen felelősséget tud viselni.

A felállásról: Most az én kezemben van az irányítás. Bevonom az edzői stábomat is a kérdésbe, de a felelősség végül az enyém. Biztosan végrehajtunk majd pár változtatást. Olyan csapatot akarok, amely a szombati meccsre is készen áll, szóval Boateng nem fog játszani. Profin fogadta, hogy a védelemnek össze kell szoknia. Javi Martínez a védelemben kap helyet és Thomas Müller is kezdeni fog. Többet nem szeretnék elárulni.
Az edzői állásról: A profi labdarúgásban egy csapaton belül nincs egyemberes show. Vannak különböző szakemberek, akiket az embernek be vonnia a dolgokba. Csapatjátékos vagyok és jó kapcsolatom van a játékosokkal. A következő két meccsen mindent elő kell hívniuk. Fontos számomra, hogy megmutassuk, mire vagyunk képesek.

Lewandowski sérüléséről: Meglepődtünk, amikor láttuk a sajtóban a hírt. Vannak problémái, de fájdalommentes. Hogy valamikor el kell végezni a műtétet az egyértelmű. Jól át lesz ez gondolva, ugyanis nem lenne jó megszakítani azt a lendületet, amiben van jelenleg. De ez az ő döntése, tiszteletben kell tartanunk.

A játékstílusról és a hibákról: Egyszerűen lassúak voltunk, nem bíztunk meg a saját teljesítményünkben. Előre kell tekintenünk. Kezdeményeznünk kell, a csapatnak akarnia kell a labdát. Ismét uralni akarjuk a játékszert.

A stílusáról: Minden edzőnek megvannak a saját dolgai. A helyzet nem egyszerű. Két meccs és négy intenzív nap áll előttünk. A csapatnak ott kell lennie a szeren az adott pillanatban. Az edzői stábbal ezt akarjuk elérni. A saját utamon járok és ez nem sokkal tér el attól, amit Niko csinált. Ma egy kicsit a taktikát is gyakoroltuk.

Kovac búcsújáról: Niko soha nem volt tanácstalan. Nikot és Robertet is értékeltem emberként, Niko egyenes és őszinte. Ezt becsülöm benne. A múlt nem érdekel. Niko stílusosan búcsúzott, sokunknak akadt el a szavunk közben és kellett nagyokat nyelnünk. Sokáig sikeresen dolgozott itt és ez nem múlik el nyom nélkül.

Az Olympiakosról: Az Olympiakos már Pireuszban is bizonyította, hogy védelmi szempontból nagyon fegyelmezett és összetett csapat. Nagyon jó egyéni játékosaik vannak, ráadásul most Valbuena is visszatér. Remek a széljátékuk.

Müllerről: Niko játékosként és emberként is becsülte őt. Thomas fontos a klub számára, mindent megnyert itt. Fontos identifikációs figura. A pályán nagyon intelligens, tudja motiválni és vezetni a csapatot. Ezért is nagyon fontos ő a csapat számára.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top