Edzőkérdés

Ki követheti Niko Kovacot a Bayern élén?Az elmúlt meccsek eredményei és játéka végleg lezárhatja a Kovac-érát Bajorországban.Niko Kovac órái megvannak számlálva a Bayernnél – a csapatjáték gyenge és elképzelés nélküli, a védelem szervezetlen, a támadójáték ötlettelen, a csapatösszeállítás során is akadnak kérdőjelek, az egyéni kvalitások nem ütköznek ki a pályán – ezek következményeképp hetek, hónapok óta nem stimmel a hangulat és az eredmények sem a német Rekordbajnoknál. A rendelkezésére álló keret nyilvánvalóan sokkal többre képes a mutatottnál.

Niko Kovac a felelősség alól kibújva legtöbbször a játékosai hozzáállására és a taktika nem megfelelő betartására kente az eredménytelen játékot. A játékosai mellett az eredményes és látványos futballt követelő vezetők sem állnak már ki mellette, a csapat és az edző viszonya között észlelhetően nincs egészséges kötelék. Mint köztudott, Kovac megszerzése elsősorban Uli Hoeness nevéhez volt köthető, de vélhetően már ő is elveszítette a bizalmát a horvátban. Két hét múlva már nem Uli lesz az elnök, távozásával is csak emelkednek a horvát menesztési esélyei.

A horvát edző folyamatosan meghazudtolja magát: mondta már, hogy Kimmich a védelemben hasznosabb, mégis hetekig a középpályán játszott, nyilatkozta, hogy Coutinho és Müller nála nem fognak egyszerre játszani, a Bochum ellen pl. épp az ő párosukat kiemelve örült a továbbjutásnak. Makacs, de határozatlan. Javi Martínezt is Uli Hoeness nyomására tette a kezdőbe, kiemelve utána, hogy ez az ő döntése volt. A Frankfurt elleni cseréi is érthetetlenek voltak: 4-1-nél Müller helyett Javit, Gnabry helyett Goretzkát hozta fel, Boateng kiállítása után nem tudott váltani, nem tudta átszervezni a csapatot.

A Bayern 10 forduló után a listavezető Gladbachtól négy ponttal lemaradva jelenleg a negyedik és 10 éve, Jürgen Klinsmann irányítása óta nem kapott annyi gólt, mint az idény jelenlegi szakaszában, 16-ot. Kovac percei megvannak számlálva.De ki lehet az utódja?

▪ Elsődleges, ideiglenes jelöltként Hansi Flick másodedzőt kezeli a sajtó, aki nagyon jó kapcsolatban áll a játékosokkal és keresi velük a beszélgetéseket is, bátorítja, motiválja őket. Löw mellett elegendő tapasztalatot szerezhetett ahhoz, hogy alkalmas legyen a feladatra.

▪ Külsős trénerek közül az edzőként szabadúszó, Sport Bild által pár hete a kalapba dobott tavalyi Leipzig edző/menedzser Ralf Rangnick számít lehetséges, talán a legesélyesebb megoldásnak, állítólag ő sem zárkózna el a dologtól.

▪ Elsődleges opció viszont talán az az Erik ten Hag lehet, aki szerződésben áll az Ajaxszal, de nem zárkózott el a Bayern irányításától. Kérdés, hogy a klubja idény közben elengedi-e. Overmars szerint náluk mindig minden poszton látószögben áll egy lehetséges utód, ezért valamennyi esély lehet arra, hogy szezon közben tegye át székhelyét Münchenbe a Bayern II egykori edzője.

▪ A fogadóirodák José Mourinho, Massimiliano Allegri vagy Mauricio Pochettino nevét is emlegetik, de ők nem igazán jelentenének érdemi előrelépést, ugyanis alig, vagy csak felszínesen tudnak németül. Titkos, átmeneti esélyesként kezelik Arsene Wengert, de az ő megbízása inkább valószínűtlennek tűnik.

Hogy ki lesz Kovac utódja, az hamarosan kiderül.


Ki követheti Niko Kovacot a Bayern élén?
1 hozzászólás

1 hozzászólás

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top