Bundesliga

Kovac nyomás alatt, Frankfurtban is kell a győzelem | Előzetes: Eintracht – Bayern

Az elmúlt hetek kisiklott játéka és eredményei miatt győzelmi kényszerben van a horvát edző.



A Bochum otthonában aratott vért izzadós kupameccs után ezúttal Frankfurtba, a „legjobb szurkolótáborral” rendelkező Eintrachthoz látogat Niko Kovac csapata. A komoly nyomás alatt lévő horvát számára presztízsmeccs is lesz a szombat délutáni, ugyanis korábbi csapata ellen tarthatja életben jelenlegi állását, illetve ez lesz az Olympiakos ellen hazai visszavágó főpróbája is. A győzelem mellett a Bayern-vezérkar és szurkolók is látványos focit várnak a csapattól, ami nagy kérdés, mikor fog tartósan, kifogások nélkül bekövetkezni. Mindenesetre a bajorok egy győzelemmel legalább 24 órára átvehetnék az első helyet a vasárnap Leverkusenben pályára lépő Gladbachtól. Az előző fordulóban rekorderré vált, 300. német bajnokijára készülő Lewandowski lehet a bajorok legfontosabb embere, de a 250. Bundesliga-meccsén pályára lépő Neuer és a Bochum elleni győztesgólt szerző, 500. bajor tétmeccsére készülő Müller is fontos szerepet játszhat a mérkőzésen.

🆚 Az ellenfélről

A Frankfurt számára nem jók a Bayern elleni előjelek, ugyanis a legutóbbi 16 meccsükön nem tudták legyőzni a bőrgatyásokat. Mindenesetre most nem rosszak Adi Hütter csapatának esélyei, ugyanis a legjobb szurkolótábor támogatásával csikarhatnak ki egy jó eredményt Kovacék ellen. Az Eintracht jelenleg a Bundesliga abszolút középmezőnyében, 4 győzelemmel 2 döntetlennel és 3 vereséggel a 9. helyen áll – az viszont feltűnő, hogy hazai pályán az övék a legjobb mérleg: 5 meccsen 11 pontot szereztek és egyszer sem kaptak ki – ikszeltek a Dortmund ellen, legutóbb pedig a Leverkusent intézték el 3-0-ra. Haller, Jovic és Rebic személyében komoly távozóik voltak, de Paciencia (5 gól), Bas Dost és André Silva (3-3) remekül helyettesítik őket.



👥 Személyi helyzet

A horvát sikerkovács továbbra sem számíthat a Süle, Lucas Hernandez, Arp trióra, Javi Martínez viszont a legutóbbi két kihagyott meccs után most elutazott a csapattal és állítólag alternatívát jelent a találkozóra is. A meccs tétje miatt Alaba visszatérhet a védelembe, illetve a támadóalakzat is felveheti a szokásos formációt: Coman, Coutinho és Gnabry segíthethetnek be elsődlegesen Lewának a gólszerzésben. Thomas Müller az 500. Bayernes tétmeccsére készül, legalább csereként számíthatunk a játékára.

Előzetes kezdőcsapatok a Bild szerint:

Frankfurt: Rønnow – Abraham, Hasebe, Hinteregger – Fernandes, Sow – da Costa, Kamada, Kostic – Dost, Paciência.

Bayern: Neuer – Kimmich, Pavard, Boateng, Alaba – Martinez, Thiago – Gnabry, Coutinho, Coman – Lewandowski.



🗣 Nyilatkozatok

Adi Hütter: A Bayern mindig akkor a legveszélyesebb, amikor az az érzése az emberek, hogy verhetők. Nem az én dolgom és nem is szeretnék Kovac helyzetéről nyilatkozni, az elmúlt években bizonyította a kvalitásait. (…) Lewandowski egy kiemelkedő csatár, de nem csak rá szabad fókuszálnunk. Nem segít rajtunk, ha kivesszük a játékból és végül 3-0-ra kikapunk. Coman és Gnabry személyében nagyon gyors játékosok vannak a soraikban, akik remekül cseleznek is. Az egész meccsen nagyon koncentráltan kell dolgoznunk. Jól és összetetten kell védekeznünk, illetve bátran is támadnunk. Niko fel fogja készíteni a Bayernt, mi vár itt rájuk. Mindentől függetlenül fel akarjuk vonultatni az erősségeinket és probléma elé akarjuk állítani őket.

Niko Kovac: Niko Kovac: Várom a meccset, intenzív játék lesz. Egy másik arcunkat kell mutatnunk Frankfurtban. Nagyobb szenvedélyt várok el a páharcokban. Az elejétől kezdve jelen kell lennünk a pályán, nagyon ébernek kell lennünk. Gyorsan megtörténhet, hogy hátrányba kerülünk, ha úgy lépünk pályára mint az elmúlt hetekben. Ez egy topmeccs lesz egy nagyon-nagyon jó csapat ellen. További részletek.

ℹ A mérkőzést szombaton 15:30-tól a Sport2 fogja közvetíteni.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top