Bundesliga

Kovac: Egyszerűen és tisztán akarjuk játszani a futballt – az egyszerűség a nehézségKovac a Bochum elleni kínkeserves továbbjutás után és a Frankfurt elleni idegenbeli meccs előtt tartott sajtótájékoztatót.
Salihamidzic emlékezetes interjújáról: Nem láttam. Nem tudom megítélni, ezért kommentálni sem fogom.

A kupameccsről: Mindenki úgy értelmezi a dolgokat, ahogy szeretné. Talán világosabban kellene nyilatkoznom és nem mindent úgy elmesélni, mint egy költő. A Bochum szuperül csinálta, mi pedig nem azt tettük, amit elképzeltünk. Birtokolni akartuk a labdát és ezáltal labdabiztossághoz akartunk jutni. Vállalni akartuk a párharcokat. De nem mindig tettük meg.

A hozzáállásról és a Frankfurt elleni meccsről: Az ellenfélnek már 40 másodperc után óriási lehetősége akadt. Azt várom el, hogy az első perctől kezdve jelen legyünk a pályán. Pontosan úgy kell dolgoznunk, ahogy mindenki másnak. Tudjuk milyen kvalitásaink vannak, ezt a 60. perctől meg is mutattuk. Több szenvedélyt várok a párharcokban. Frankfurtban nagyon ébernek kell lennünk. Gyorsan megtörténhet, hogy hátrányba kerülünk, ha úgy lépünk pályára, mint az elmúlt hetekben. Ez egy topmeccs lesz, egy nagyon-nagyon jó ellenféllel szemben.

Arra a kijelentésére, miszerint a Frankfurtnak vannak a legjobb szurkolóik: A szezon elején három selejtező meccsüket néztem meg. Ha láttam már remek koreót, akkor azt hiszem az remek volt. Erre utaltam. Ebben nincs semmi kifogásolható. Nekünk is nagyszerű szurkolóink vannak. Tavaly épp a Frankfurt ellen, a kupában is – tudom. Tudom, milyen fontosak a szurkolóink nekünk és nekem is. Nem azt mondtam, hogy nekünk rosszabb szurkolóink vannak. Ők is nagyszerűek. Az összképet tekintve viszont a Frankfurt remek atmoszférát teremtett. Azt hiszem, hogy a Bundesligában sehol nincs ilyesmi.

Lewandowskiról: Lewy jelenleg élete formájában játszik, ő egy abszolút vezérjátékos. Mindannyian örülünk, hogy a miénk. Természetesen én is. Remélem, hogy továbbra is egészséges marad és továbbra is ennyi gólt szerez értünk.

Arról a kijelentéséről, miszerint a taktikának nincs köze a játékhoz: Megbeszéljük a dolgokat, de a srácok jelenleg nem jól valósítják meg őket. Ennek semmi köze a taktikához. Dominanciát próbálunk elérni. Ehhez elegendő focimeccs kell az embernek, hogy A-ből B-be átjátssza a labdát. A Bochum megmutatta az erényeit, mi nem tettük.

A célról: A foci egy eredményközpontú sport. A legjobb kombinációt a győzelem és a jó játék alkotja. Ez mostanában nem megy nekünk. Eredményesnek kell lennünk, hogy önbizalmat szerezzünk. Ha az ember ötször elveszíti a labdát, nehéz egy hatodikat is felkínálni neki. Ezért kell megpróbálni az elejétől ritmusba kerülni. Ha a félelem ott van a bokában, az megnehezíti a dolgokat. Arra apellálunk, hogy egyszerűen játsszuk a futballt. Az egyszerűség a legnehezebb. Ezen múlik a szépség is.

Martínezről: Javi ma edzett, tehát ismét opció lesz számunkra. Várom a meccset, de koncentráltnak kell lennünk.Kovac: Egyszerűen és tisztán akarjuk játszani a futballt – az egyszerűség a nehézség
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top