Egyéb

Lewa ismét történelmet írt – Elber szerint Gerd Müller rekordját is megdönthetiA Bayern 31 éves támadója képtelen abbahagyni a gólszerzést.


Robert Lewandowski soha nem látott értéket produkált a Bundesligában: Az Union Berlin ellen lőtt góljával az idény első kilenc bajnokiján mindig betalált legalább egyszer, és ezzel  átadta a múltnak Aubameyang 2015/16-os szezonban elért nyolcmeccses rekordszériáját.

A 31 éves gólzsák nem csak a bajnokságban termel, sorozatbeli 13. tétmeccsén volt eredményes a Bayernben – az idei kupameccsen és a három BL-találkozón is betalált. A Bayern 1965-ös Bundesliga-feljutása óta ez korábban csak egy játékosnak, Gerd Müllernek sikerült, aki egyhuzamban 15 tétmeccsen is eredményes volt.

Gerd Müller

Gerd Müller

Egy harmadik hihetetlen statisztika is fűződik Robert nevéhez: Az Union Berlin volt a 25. olyan elsőosztályú csapat a Bundesligában, amelynek legalább egy gólt lőtt. A jelenlegi élvonalbeli csapatok közül csak a Düsseldorf hálóját nem volt még alkalma megrezegtetni.

Lewának meccsenkénti 1,4-es gólátlaga van a ligában – ha továbbra is ilyen ütemben ünnepelne, matematikailag 49,1-es gólátlaggal állna a szezon végén. Ha ez lehetetlenül is hangzik, Gerd Müller 40 gólos rekordja Elber szerint kezd veszélyben forogni:

„Mindig azt hittem, hogy Gerd Müller rekordját senki nem tudja megdönteni. De közben azt hiszem: Robert képes erre!”Lewa ismét történelmet írt – Elber szerint Gerd Müller rekordját is megdöntheti
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top