Bajnokok Ligája

„Nem vagyok frusztrált, de el kell gondolkoznunk” – Reakciók: Olympiakos 2-3 Bayern



Az Olymapiakos elleni nehézkes győzelem után nem mindenki nyilatkozott elégedetten a csapat teljesítményéről.



🔴 Niko Kovac, a meccsről: Munkásgyőzelem volt, ezt nyíltan ki kell mondani. Ma, az adott atmoszféra és hőmérsékletek mellette nem volt egyszerű a csapatok számára. A csapatom az 1-0-ás hátrány ellenére ismét bizonyította, hogy képes a hatékonyságra. Biztos nem ez volt a legjobb meccsünk, de ez jelenleg nem is volt fontos számomra. Kilenc pontunk van és sikerült egy 1-0-ás hátrányt felhozni. Ezért pedig gratuláció a srácoknak.

▪ A hiányzó kontrollról és dominanciáról és ennek okairól: Ezek most nem voltak jelen. Nem könnyítettük meg a dolgunk. De ha rátekintek az eredményekre, látok más csapatokat is, akik nehézségekbe botlottak itt, ezért nagyon elégedett vagyok a három ponttal. (…) Ha sok passzhibád és labdaátvételi hibád van, illetve ha hiányzik a koncentráció, akkor nagyon nehéz a játékfolyam. Meg kell találnunk a helyes megoldásokat és gyorsabbá kell tennünk a játékot. Az első félidőben ismét nagyon lassan játszottunk és ha lassúak vagyunk, akkor az ellenfél mindig vissza tud rendeződni. Nem sikerült a széleken keresztül megérkeznünk  – ha ezt tettük volna, az mindig veszélyesebb.

▪ Arra, hogy a csapat visszavett a 7:2 óta: Ezt nem tudom megválaszolni. Az eredmények és a teljesítmény alapján úgy néz ki. A csapat mindig győzni akar, mindenki a maximumot akarja nyújtani. Ez jelenleg nem annyira egyszerű. Fél lábbal ott vagyunk a nyolcaddöntőben és ez a célunk. Most meglátjuk, hogy a válogatott szünetig lévő öt mérkőzésünk eredményes lesz-e.

▪ Thomas Müller teljesítményéről: Ezt másoknak kellene megítélniük. Senkiről nem fogom elmondani a kamera előtt, hogy milyen jól vagy rosszul játszott. Csapatteljesítmenyről beszélünk, ami okay volt. Az egyéni kritikákról nem szeretnék most beszélni.




▪ Arról, hogy Müllert 25 perc után 10-esként játszott: Reagáltunk. Philippe-et a balszélre irányítottam, ezután duplahatossal játszottunk, ahol Thomas játszhatott középen. Ez biztosan egy jó sakkhúzás volt tőlünk.

▪ Arról, hogy mikor fog Coutinho villogni: Jelenleg hiányzik neki egy kis szerencse. Mindig vannak jó akciói. Ugyanúgy elégedett vagyok az ő teljesítményével, ahogy a többiek teljesítményével is.

▪ Lucas sérüléséről: Az alapján, amit Dr. Müller-Wohlfahrt mondott, problémája van a bokájának a belső felével. Meg kell néznünk, hogy károsodás közben elszakadt-e a szalagja. Erős fájdalmai voltak és ezért kellett őt lecserélni. Bosszantó, de még nem tudunk pontosabbat, először vizsgálatok alá kell vetni őt.

▪ Javi Martínez sérüléséről: Izomproblémái voltak. Már az első félidőben jelezte, a félidőben pedig mondta, hogy nem tudja tovább folytatni. Nem akartunk kockáztatni. A következő sprint során lehet, hogy valami komolyabb történt volna vele, ezért reagálnunk kellett.

🔴 Hasan Salhamidzic, a meccsről: Nem vagyok frusztrált, de az el kell gondolkodnunk. Több területen is jobbnak kell lennünk. Jobban kell játszanunk, jobban kell védekeznünk, több összjátékra van szükség, a labda járatására és a játékkontrollra.

▪ A védekezésről: Tényleg nehéz erre mit mondani. A meccs emocionális volt, mert egyszerűen nem voltunk jelen. Győztünk, ez a meccs pozitívuma. Egyébként az ember megőrül, amikor ilyen meccset lát. Nem úgy tűnik, hogy miénk a kontroll. Nem érvényesítettük azt a játékot, amit tulajdonképpen tudunk. Több oka van ennek, de mindenben jobbnak kell lennünk.

▪ Arról, hogy topjátékosok nem alkotnak igazán csapatot: Nem minden olyan folyékony. Nem harcoltuk ki a kontrollt a középpályán, túl hektikusan mentünk előre és nem igazán jutottunk a saját játékunkig.

▪ Arról, hogy milyen hatással lesz a győzelem az összképre: Ami elsősorban érint most minket, az a két sérült játékosunk. Meglátjuk mi van Lucasszal és Javival. Serge is érzett valamit. Kilenc pontunk van, győztünk és most felkészülünk a következő meccsre és elemzünk. Még versenyben vagyunk.

▪ Müllerről és Coutinhoról: Thomas igazán fontos játékosa a klubnak és a csapatnak. Az, hogy most egy pár meccset nem játszott, előfordul. Philippe itt van, neki is kell még idő. Ő egy szabadszellemű játékos, aki még nem 100 százalékos, sokkalta többre képes. De még sok örömünk lesz benne.

▪ Lucasról: Biztos, hogy egy szalagja szakadt el. Dr. Müller-Wohlfahrt felállította az első diagnózist, több hét kihagyásról beszélünk. Rummenigge múlt héten figyelmeztetett, mielőtt a játékos a válogatotthoz utazott. Az, hogy ettől függetlenül játszott, nem tetszett nekem. Nem akarok vétkest keresni, de Dr. Wohfahrt egy olyan szakértő, akiben bíznia kell az embernek.



🔴 Robert Lewandowski: Az első félidőben nem játszottunk rosszul. Az Olympiakos nem sok lehetőséget tudott kreálni, ettől függetlenül betaláltak. Egy kicsit növelnünk kellett a nyomást nekünk is gólt kellett szerezni. Pechünk volt és bekaptuk a második gólunkat is, amiért a végéig vigyáznunk kellett, hogy bebiztosítsuk a győzelmet.

🔴 Manuel Neuer a meccsről: Mindig megnehezítjük a saját dolgunkat. Ismét vissza kell térnünk a Bayern-féle focira. Dolgoznunk, elemeznünk kell mit tudunk jobban csinálni. Minden egyes játékosnak jobb teljesítményt kell nyújtania. A probléma az, hogy mindig három gólt kell rúgnunk, bosszantó, hogy ismét kettőt kaptunk. Bosszantó, hogy ismét kettőt kaptunk, de a legfontosabb, hogy kilenc pontunk van a csoportban.

🆚 Youssef El Arabi: Jól kezdük a meccset és vezetéshez jutottunk, ami lendületbe hozott minket. De az FC Bayern ellen, egy óriási tapasztalattal bíró ellenféllel játszottunk. A szünet után rajta voltunk a második gólon, ehelyett kaptunk kettőt.



„Nem vagyok frusztrált, de el kell gondolkoznunk” – Reakciók: Olympiakos 2-3 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top