Bajnokok Ligája

Perisic: Győzni megyünk Pireuszba – végig koncentráltnak kell maradnunk



A Bayern horvát kölcsönjátékosa az FCB.de-nek adott interjújában a Bajnokok Ligája múltjáról és a soron következő mérkőzésről nyilatkozott.


Ivan, kedden az Olympiakos ellen léptek pályára a Bajnokok Ligájában. Mit vársz ettől a meccstől?

A Dortmunddal már játszottam Pireuszban. Tüzes atmoszféra uralkodik a stadionjukban – az első perctől kezdve koncentráltnak kell lennünk és gázt kell adnunk, különben nehéz lesz ott talpon maradnunk.

Ahogy említetted is: Egy pokol vár rátok. Ez extra motivációt jelent számotokra?

Egy párszor játszottam már Görögországban – Olympiakos, Panathinaikos, PAOK – mindig különlege volt az atmoszféra. Törökországban és Horvátországban is nagyon szenvedélyes a közönség – szeretem ezt, minden játékos szereti (kivéve Werner – a szerk).

Függetlenül a legutóbbi bajnokijaitoktól (1:2 a Hoffenheim és 2:2 az Augsburg ellen), ti vágtok neki favoritként a mérkőzésnek.

Igen, a lehető leghamarabb túl akarjuk tenni magunkat a legutóbbi két Bundesliga-meccsen, előre akarunk tekinteni. Azért utazunk Pireuszba, hogy győzzünk. Nagy lépés lenne a nyolcaddöntő felé.

A Dortmunddal és az Interrel játszottál már a Bajnokok Ligájában, de eddig még nem jutottál tovább a csoportkörből.

Ez így van. Az első dortmundi évemben nem jutottunk be a kieséses szakaszba, a másodikban pedig Wolfsburgba szerződtem. Az Interrel is csak egyszer játszottam a csoportban. Ott voltam két VB-n, egy EB-n – de ezt a tapasztalatot még nem éltem át a Bajnokok Ligájában.

2011 szeptemberében, rögtön az első BL-meccseden gólt szereztél – ebben a sorozatban ez volt az egyetlen találatod. Itt az ideje újból betalálni, nemdebár?

Pontosan. Remélem, hogy a Bayernnél hamarosan változtathatok ezen.



Perisic: Győzni megyünk Pireuszba – végig koncentráltnak kell maradnunk
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top